Recept za janjeća rebra na drugačiji način koja će vas jednostavno oduševiti svojim ukusom .
Janjeća rebra spremljena na ovaj način, gotovo se tope u ustim. Birajte rebra koja su prošarana, masnoća će ovom jelu dati potreban šmek.
Potrebno:
1,5 kg janjećih rebara
2 glavice crvenog luka
2 kašičice mljevenog bijelog luka
3 kašičice meda
3 kašičice maslinovog ulja
1/4 šoljica sojinog umaka
šoljica crnog vina
biber
so
1/4 šoljice limunovog soka
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte narezani luk, bijeli luk, ulje, med, sojin umak, vino, biber, so i limunov sok .
Janjetinu stavite u vatrostalnu posudu pa je prelijte tom mješavinom.
Ostavite u frižideru najmanje 2-3 pa prebacite u pećnicu. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Ako vam je jaka pećnica poklopite aluminiskom folijom nekih 2o min pa onda skinte foliju da malo zarudi . Poslužite sa prilogom po želji može povrće ,pekarski krompir ,riža itd .
Prijatno !