Predivna torta za prestojeći praznik malo je zahtjevnija zbog pečenja kora ali vrijedi se malo potruditi .Savjetujem prvo ispecite kore uz to pripremajte i čokoladni fil da se ohladi ujedno .Kore po želji možete malo poprskati čokoladnim mlijekom ako volite mekše torte .
Potrebno
Za koru x3:
3 jaja
125gr šećera,
100gr brašna,
25gr gustina,
1 prašk za pecivo,
1 kesica vanilin šećera,
100gr maslaca
100gr maslaca
500gr slatke pavlake,
100gr čvrstog nougata,
300gr čokolade za kuvanje,
2 kašičice likera od pomorandže
Za premaz i i dekoraciju:
300gr čokolade za kuvanje,
2 kašičice likera od pomorandže
Za premaz i i dekoraciju:
1 način
250gr slatke pavlake ili 2 krem šlaga od čokolade ,
čokoladne praline
2 način
150 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema
Za koru :
Izmiješati brašno sa gustinom, praškom za pecivo, Jaja umutiti sa šečerom pa dodati brašno i prašak i gustin . Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i maslac . Razliti u kalup za torte veličine 28 i peći u rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 min .
Potrebno je ispeći tri ovakve kore .
Za fil : U šerpici prvo ugrijati pavlaku do ključanja , pa dodati u toplo nugat od lešnika i čokoladu za kuhanje. U prohladenu kremu dodati liker.
Potrebno je ispeći tri ovakve kore .
Za fil : U šerpici prvo ugrijati pavlaku do ključanja , pa dodati u toplo nugat od lešnika i čokoladu za kuhanje. U prohladenu kremu dodati liker.
Slaganje :
Svaku koru premazati filom pa završiti sa šlagom ili istopljenom čokoladom dekorisati čokoladnim prelinama .
Napomena :Ako budete tortu premazali istopljenom čokoladom prije dekoracije prelinama stavite je da se ohladi pa tek onda dekorišite .
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar