srijeda, 28. ožujka 2018.

Predivna čokoladna torta sa prelinama !


Predivna torta za prestojeći praznik malo je zahtjevnija zbog pečenja kora ali vrijedi se malo potruditi .Savjetujem prvo ispecite kore uz to pripremajte i čokoladni fil da se ohladi ujedno .Kore po želji možete malo poprskati čokoladnim mlijekom ako volite mekše torte .

Potrebno
Za koru x3: 
3 jaja
125gr šećera, 
100gr brašna, 
25gr gustina, 
1  prašk za pecivo, 
 1 kesica vanilin šećera,
100gr maslaca

Za fil:
 500gr slatke pavlake,
 100gr čvrstog nougata,
300gr čokolade za kuvanje,
2 kašičice likera od pomorandže

Za premaz i  i dekoraciju:
1 način 
 250gr slatke pavlake ili  2  krem šlaga od čokolade , 
čokoladne praline

2 način 
150 gr čokolade 
3 kašike ulja 

Priprema
Za koru :
 Izmiješati brašno sa gustinom, praškom za pecivo, Jaja umutiti  sa šečerom pa dodati brašno i prašak i gustin  . Na kraju dodati rastopljenu čokoladu  i maslac . Razliti u kalup za torte veličine 28 i peći u rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 min .
Potrebno je ispeći tri ovakve kore .

Za fil : U šerpici prvo  ugrijati pavlaku do ključanja , pa dodati u toplo nugat od lešnika i čokoladu za kuhanje. U prohladenu  kremu dodati liker. 
Slaganje :
Svaku koru premazati filom pa završiti sa šlagom ili  istopljenom čokoladom dekorisati čokoladnim prelinama .
Napomena :Ako budete tortu premazali istopljenom čokoladom prije dekoracije prelinama stavite je da se ohladi pa tek onda dekorišite .
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar