srijeda, 28. ožujka 2018.

Ukusna i osvježavajuća torta od sira i bresaka !


Jako ukusna i osvježavajuća torta sa sirom i breskvama bez pečena kora   Nije zahtjevna samo moramo malo čekati kremu da se stisne .
Potrebno
Za podlogu :
300 g keksa (moze petit ,plazma,integralni koji god da imate )
120g maslaca 

50 g šećera
Za kremu od sira:
1  veliki kompot od bresaka
3 kašike  sirupa od limuna
4 svijetla preljeva za torte
120 g šećera
500 g svježeg sira
250 g slatkog vrhnja

Priprema:
Za podlogu 

Kekse stavite u čvršću plastičnu vrećicu pa ih smrvite u sitne mrvice prolazeći preko njih valjkom za tijesto.
U loncu otopite maslac pa umiješajte izmrvljene kekse i  šećer. Smjesu potom natisnite na dno kalupa za tortu (ø 26 cm) obloženog papirom za pečenje oblikujući rub .Malo smjese ostavite u fržideru za dekoraciju .
Podlogu za tortu ostavite 30 min u frižideru da se stisne i ohladi . 
Za podlogu :
Breskve iz kompota ocijedite i sačuvajte sok. Narežite 1/3 voća na veće kocke, a ostatak na kriške pa sve stavite na stranu.
Od sačuvanog soka od kompota odmjerite 150 ml pa ga stavite u lončić zajedno sa 150 ml vode, 2 kašike sirupa limuna , 120 g šećera i 4 paketića preljeva te stavite da prokuha.
U preljev postupno umiješajte svježi sir i, kad se smjesa počne želirati, primiješajte i tučeno slatko vrhnje.(možete malo ako želite ostaviti za dekoraciju okolo a i nemorate)
Stisnutu podlogu izvadite iz frižidera , premažite je polovicom kreme pa po njoj složite kockice bresaka. Iznad toga stavite ostatak kreme i zagladite je.
Ostavite tortu 3 h u frižider da se krema stisne.
 Kad se krema stisne  gore posložite kriške breskve i izmrvite ono malo smjese od podloge .Tortu ponovo do posluženja vratite u fržider .
Prijatno  

Nema komentara:

Objavi komentar