Napravite jako zdrav i ukusan obrok sa koprivom i rižom.
Potrebno:
250 g. riže
2 šake kopriva (obarene )
1 vezica peršuna
2 čehna bijelog luka
1 meko kuvano jaje
1 kašika jabukove ostike
1 kašika senfa
1 dcl maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
Koprive očistiti i obariti vrelom vodom staviti u veliku cjediljku i pustiti da se ocjede , pa ih isjeci na sitno.
Za to vrijeme pripremite preliv : isjeckajte persun. Zumance od kuvanog jaja pomjesajte sa bijelim lukom , ostikom i senfom . Uz stalno mješanje dodajte po malo ulja dok ne dobijete kremastu masu. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sjeckani peršun .U gotov sos dodajte sjeckanu koprivu pa pomješajte.
Skuvajte rižu pa je procjedite. Rižu stavite u zdjelu za serviranje pa prelite gotovim sosom. Lagano promješajte.
Služiti uz ribu ili pečeno meso po želji , a može i samo kao glavno jelo .
Prijatno!