subota, 17. ožujka 2018.

Prijedlog za ručak :Junetina u vinu sa šampinjonima!


Jedan fini ručak sa vinom nemojte se bojati alkohol ispari a mesu daje posebnu aromu probajte ako već niste .
Potrebno:
600 g junetine
par komada sto sitnijeg crvenog luka
2 mrkve
1 vezica  začinskog bilja
2 zrna bibera i morska sol
300 ml crnog vina 

3-4 čehnabijelog luka
2 žlice maslaca
po potrebi  juneći temeljac

50 g maslaca
1 žlica brašna

200 gr šampinjona (osrednjih )
Priprema:
Meso isijecite na željene komade .
Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom(ni jedan ni drugi luk nije potrebno cjeći ako nemate sitni crveni luk onda ga isijecite na veće komade) i mrkvom isječena na veće komade  te dodajte biber i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
Ocijedite mariniranu mješavinu te marinadu i začine ostavite po strani. Razdvojite meso i povrće.
 Ocijeđeno meso popržite sa svih strana. Posolite, dodajte povrće pa dinstajte  dok tekućina ne ispari.
Potom prelijte marinadom te ostavite da se dinsta oko 90 minuta na laganoj vatri. Po potrebi dolijte temeljac.
Kad meso omekša, zgusnite umak tako da dodate razmućeni maslac s brašnom. Potom ostavite da još malo lagano vrije.
Šampinjone očistite i čitave propržite na maslacu i dodajte u meso .
Poslužite toplo.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar