U današnje vrijeme kada jedemo dosta toga nezdravog evo jedan recept koji je jako zdrav a nije kompliciran za napravit .Posebno da naglasim bundevu kao i sjemenke i bučino ulje trebate što češće konzumirati na bilo koji način pošto je jako zdrava .
Potrebno:
500 g butternut bundeeve1 glavica luka
2 kašike ulja ( ako imate kokosovo)
1 čehno bijelog luka
1 kašika currya
malo kurkume
150 g krompira
850 ml vrućeg povrtnog temeljca
so,
mljeveni biber
malo muškatnog cvijeta
na suho pržene bučine sjemenke
100 g kreme od kokosa
listići timjana
malo muškatnog cvijeta
na suho pržene bučine sjemenke
100 g kreme od kokosa
listići timjana
Priprema:
Luk pržite na kokosovu ulju, dodajte bijeli luk pa pržite 1 minutu. Dodajte curry i kurkumu, promiješajte, potom dodajte krumpir i bundevu pa sve kratko prodinstajte .
Dodajte temeljac, pustite da provrije i kuhajte 20–25 minuta. Juhu izmiksajte stapnim mikserom pa dodajte so, biber i muškatni cvijet.
Gotovu juhu ulijte u tanjure i ukrasite sjemenkama bundeve. Na kraju dodajte žlicu kreme od kokosa i ukrasite listićima timijana.Poslužite toplo .
Luk pržite na kokosovu ulju, dodajte bijeli luk pa pržite 1 minutu. Dodajte curry i kurkumu, promiješajte, potom dodajte krumpir i bundevu pa sve kratko prodinstajte .
Dodajte temeljac, pustite da provrije i kuhajte 20–25 minuta. Juhu izmiksajte stapnim mikserom pa dodajte so, biber i muškatni cvijet.
Gotovu juhu ulijte u tanjure i ukrasite sjemenkama bundeve. Na kraju dodajte žlicu kreme od kokosa i ukrasite listićima timijana.Poslužite toplo .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar