petak, 16. ožujka 2018.

Prijedlog za ručak ili večeru :Kotleti u umaku sa šampinjonima!


Veoma ukusno i sočno meso pripremljeno na ovaj način vjerujem da ćete ponovo praviti kada ga probate .Nije teško za pripremit  samo pazite da vam meso ne pregori onda to neće biti to meso će biti tvrdo .
Potrebno :
500 g šampinjona
4  kotleta po želji ok 500 gr (svinjski ,teleći ,juneći )
2 kašike  masla

2 glavice luka crvenog
so

biber
250 ml vrhnje za kuhanje 
začin suhi po želji i sitno sjeckani peršun
Priprema:
Oljušteni luk sitno nasjeckajte. Očišćene gljive narežite na listiće. Meso operite i obrišite.
Zagrijte maslo na tavi pa meso dobro popržite s obje strane. Posolite i pobiberite .Izvadite meso a n
a masnoći od pečenja prodinstajte  luk, a zatim mu dodajte šampinjone i dinstajte  dok ne ispari tekućina.
Ulijte vrhnje i lagano kuhajte dok ne nastane kremasti umak.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kotlete i prelijte ih umakom i pospite  sitno sjeckanim peršunom i začinom po želji .
Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta.
Maslo je idealno za prženje mesa: može se zagrijavati do vrlo visokih temperatura, a meso ostaje sočno.Ako ne volite  maslo možete raditi i na ulju .Poslužite toplo uz  blitvu ,tjesteninu ,pire krompir ,rižu ili prilog po želji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar