Veoma ukusno i sočno meso pripremljeno na ovaj način vjerujem da ćete ponovo praviti kada ga probate .Nije teško za pripremit samo pazite da vam meso ne pregori onda to neće biti to meso će biti tvrdo .
Potrebno :500 g šampinjona
4 kotleta po želji ok 500 gr (svinjski ,teleći ,juneći )
2 kašike masla
2 glavice luka crvenog
so
so
biber
250 ml vrhnje za kuhanje
250 ml vrhnje za kuhanje
začin suhi po želji i sitno sjeckani peršun
Priprema:
Oljušteni luk sitno nasjeckajte. Očišćene gljive narežite na listiće. Meso operite i obrišite.
Zagrijte maslo na tavi pa meso dobro popržite s obje strane. Posolite i pobiberite .Izvadite meso a na masnoći od pečenja prodinstajte luk, a zatim mu dodajte šampinjone i dinstajte dok ne ispari tekućina.
Priprema:
Oljušteni luk sitno nasjeckajte. Očišćene gljive narežite na listiće. Meso operite i obrišite.
Zagrijte maslo na tavi pa meso dobro popržite s obje strane. Posolite i pobiberite .Izvadite meso a na masnoći od pečenja prodinstajte luk, a zatim mu dodajte šampinjone i dinstajte dok ne ispari tekućina.
Ulijte vrhnje i lagano kuhajte dok ne nastane kremasti umak.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kotlete i prelijte ih umakom i pospite sitno sjeckanim peršunom i začinom po želji .
Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta.
Maslo je idealno za prženje mesa: može se zagrijavati do vrlo visokih temperatura, a meso ostaje sočno.Ako ne volite maslo možete raditi i na ulju .Poslužite toplo uz blitvu ,tjesteninu ,pire krompir ,rižu ili prilog po želji .
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kotlete i prelijte ih umakom i pospite sitno sjeckanim peršunom i začinom po želji .
Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta.
Maslo je idealno za prženje mesa: može se zagrijavati do vrlo visokih temperatura, a meso ostaje sočno.Ako ne volite maslo možete raditi i na ulju .Poslužite toplo uz blitvu ,tjesteninu ,pire krompir ,rižu ili prilog po želji .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar