Potrebno :
400 g junećeg mesa (od buta)
1 paket graška
1 glavica luka
1-2 čehno bijelog luka
vezica peršuna
2-3 mrkve isjeckane na sitne kockice
so, biber
lovorov list
malo crvene paprike
malo brašna
Priprema :
Crni i beli luk iseckajte što sitnije, pa ga prodinstajte u dubljoj šerpi na malo ulja. Dodajte meso isječeno na manje šnicle i mrkvu isečene na sitne kocke, posolite i pobiberite. Kad je meso dinstano, dodajte grašak,veliku čašu vode, lovorov list i poklopite. Ostavite da se krčka dok meso i grašak ne budu sasvim skuhani i meki,Povremeno još malo dolite vode . U šoljici umutite brašno i crvenu papriku s malo vode i ovom hladnom zaprškom začinite grašak. Pustite da još malo kuha i servirajte po želji uz pire krompir ili samo .
1 glavica luka
1-2 čehno bijelog luka
vezica peršuna
2-3 mrkve isjeckane na sitne kockice
so, biber
lovorov list
malo crvene paprike
malo brašna
Priprema :
Crni i beli luk iseckajte što sitnije, pa ga prodinstajte u dubljoj šerpi na malo ulja. Dodajte meso isječeno na manje šnicle i mrkvu isečene na sitne kocke, posolite i pobiberite. Kad je meso dinstano, dodajte grašak,veliku čašu vode, lovorov list i poklopite. Ostavite da se krčka dok meso i grašak ne budu sasvim skuhani i meki,Povremeno još malo dolite vode . U šoljici umutite brašno i crvenu papriku s malo vode i ovom hladnom zaprškom začinite grašak. Pustite da još malo kuha i servirajte po želji uz pire krompir ili samo .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar