petak, 16. ožujka 2018.

Naš prijedlog za ručak:Junetina u umaku sa graškom i mrkvom!


Fini ukusni ručak koji nije zahtjevan   a još uz to neisprljamo ni puno suđa sve se zajedno krčka ručak gotov u roku pola sata ,ako želite pire krompir za prilog istovremeno pravite i njega .

Potrebno :
400 g junećeg mesa (od buta)
1 paket graška
1 glavica luka
1-2 čehno  bijelog luka
vezica peršuna
2-3 mrkve isjeckane  na sitne kockice
so, biber
lovorov list
malo crvene paprike
malo brašna

Priprema :

Crni i beli luk iseckajte što sitnije, pa ga prodinstajte u dubljoj šerpi na malo ulja. Dodajte meso isječeno na manje šnicle  i mrkvu  isečene na sitne kocke, posolite i pobiberite. Kad je meso dinstano, dodajte grašak,veliku čašu  vode, lovorov list i poklopite. Ostavite da se krčka dok meso i grašak ne budu sasvim skuhani i meki,Povremeno još malo dolite vode . U šoljici umutite brašno i crvenu  papriku s malo vode i ovom hladnom zaprškom začinite grašak. Pustite da još malo kuha i servirajte po želji uz pire krompir ili samo .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar