petak, 16. ožujka 2018.

Prijedlog za ručak :Riža sa piletinom na brzinu !


Za ovo jelo netreba vam ni pola sata brzo je gotovo a jako ukusno pošto se piletina brzo ispeče i dok se riža skuha ručak je gotov ako volite više kašasto onda dodajte više pilećeg temeljca .
Potrebno :
pileći bataci- 4 komada, oko 500 gr(mogu i fileti ako imate pileći temeljac  )
morska so
sveže mleveni crni biber
origano- 2 kašičice
maslinovo ulje- 2 kašike
crveni luk, sitno iseckan- 1 glavica
bijeli luk sitno iseckan- 2 čehna
riža- 300 gr
pileća temeljac (supa )- 500 gr
rendana kora od pola limuna
mrkva  isečena na kolutove-1 komad
peršun koren isečen na kolutove- 1 komad
peršun list sitno sjeckan po želji 

po želji curry začina (ovisno kolko ko voli )
malo graška
Priprema :

Piletinu stavite u lonac, dodajte šargarepu i peršun koren, posolite i ostavite 15 minuta da ključa. Procedite i izdvojte piletinu i mrkvu  i peršun. Supu ostavite sa strane. Piletinu odvojte od kosti i icijecite po želji na kocke ili trakice pospite  solju, mljevenim crnim biberom i polovinom količine origana. U dubokom tavi  zagrejte maslinovo ulje na srednju temperaturu i dodajte piletinu. Dinstajte sa svake strane par minuta, dok ne porumeni. Nakon toga, izvadite piletinu. U tavi dodajte seckani crveni luk i prstohvat soli, i dinstajte oko 3 minuta. Dodajte origano i beli luk, i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte rižu i grašak , uz mešanje i dinstajte oko 1 minut. Dodajte piletinu, mrkvu  i peršun koren i curryu začin . Nalijte sa pilećom supom, u kojoj se piletina kuhala, tako da svi sastojci budu dobro pokriveni supom.Tavu pokrijte poklopcem i dinstajte 15-20 minuta, dok supa ne ispari. Kad  je riža  gotova,  pospite korom od limuna i sitno sjeckanim peršunom samo promiješajte .Poslužiti toplo uz salatu po želji i domaći hljeb .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar