četvrtak, 15. ožujka 2018.

Brza verzija šampite sa čokoladom !


Još jedna verzija šampite koju moji u kući svi  jako vole po bilo kojem receptu koih stvarno ima dosta  al sve su to nijanse iako ja nisam baš ljubitelj šampite rado je pravim da usrećim svoje nadraže .
Potrebno
Za koru: 

6 žumanaca, 
6 kašika šećera, 
6 kašika brašna, 
1 prašak za pecivo, 
6 kašika mlake vode.

Za fil :
 6 bjelanaca,
 500 g šećera, 
1 dl vode, 
sok od 1/2 limuna, 
, 1 vanilin-šećer, 
Za glazuru:
100 g čokolade, 3 kašike ulja.

Priprema
Za koru :

Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.
Za fil:
 U šerpu stavite šećer i vodu i ostavite da provri. Kada provri, dodajte sok od limuna i ostavite na tihoj vatri da vri oko deset minuta. U međuvremenu umutite šne od belanaca, dodajte vanilin-šećer i lagano u takom mlazu  sipajte vreo sirup u bjelanjke  , neprestano muteći sve dok se potpuno ne ohladi . . Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća bjelanca i ostavite da se dobro ohladi.Ako imate i bijele čokolade možete po tamnoj prošarati malo al nije obavezno .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar