Potrebno
Za koru:
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
6 kašika mlake vode.
Za fil :
Za fil :
6 bjelanaca,
500 g šećera,
1 dl vode,
sok od 1/2 limuna,
, 1 vanilin-šećer,
Za glazuru:
100 g čokolade, 3 kašike ulja.
Priprema
Priprema
Za koru :
Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.
Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.
Za fil:
U šerpu stavite šećer i vodu i ostavite da provri. Kada provri, dodajte sok od limuna i ostavite na tihoj vatri da vri oko deset minuta. U međuvremenu umutite šne od belanaca, dodajte vanilin-šećer i lagano u takom mlazu sipajte vreo sirup u bjelanjke , neprestano muteći sve dok se potpuno ne ohladi . . Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća bjelanca i ostavite da se dobro ohladi.Ako imate i bijele čokolade možete po tamnoj prošarati malo al nije obavezno .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar