Potrebno
Za koru :
6 belanjka,
2 žumanjka
200 g kristal šećer,
200 g mlevenih lješnjaka,
2 kašike brašna.
Za fil :
Za fil :
4 žumanjka
250 g margarina ili maslaca ,
130 g prah šećera,
2-3 kašičice nes kafe,
50 g krupno seckanih lješnjaka,
100 g mljevenih lješnjaka.
Za glazuru :
Za glazuru :
100 g čokolade (bijele ili tamne po želji ),
3 kašike ulja.
Za dekoraciju :
Za dekoraciju :
proprženi listići badema
Priprema
Za koru :
Ulupajte belanjke sa šećerom pa dodajte umućene žumanjke . Na kraju dodajte brašno i mljevene lješnike i sve sjedinite varjačom nikako mikserom . U pleh veličine 30x20 cm stavite papir za pečenje, istresite smjesu i stavite da se peče kora na 175 stepeni nekih 20 min zavisno od pećnice .
Ulupajte belanjke sa šećerom pa dodajte umućene žumanjke . Na kraju dodajte brašno i mljevene lješnike i sve sjedinite varjačom nikako mikserom . U pleh veličine 30x20 cm stavite papir za pečenje, istresite smjesu i stavite da se peče kora na 175 stepeni nekih 20 min zavisno od pećnice .
Za fil :
Žumanjke umutite sa šećerom u prahu na pari pa dodajte omekšali margarin ili maslac . zatim dodajte nes kafu, pa opet umutite. Na kraju dodajte seckane i mljevene lješnike i sjedinite sve zajedno.
Slaganje :
Stavite koru, isprskajte je sa malo mlijeka, pa nanesite fil i na kraju otopite čokoladu na pari sa uljem, pa prelijte odozgo a sastrane dekorišite listićima proprženog badema .
Ostavite da se ohladi u fržideru do služenja .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar