Potrebno :
200 g mlevenog keksa
200 g maslaca
2o0 g oraha(badema ,lješnjaka kako volite mljevene ili sjeckane )
100 g čokolade,
150 g šećera
150 ml vode
Glazura :
200 g čokolade (možete i pola bijele pola tamne čokolade da imate i bijela jaja )
5-6 kašika ulja.
I još:
2o0 g oraha(badema ,lješnjaka kako volite mljevene ili sjeckane )
100 g čokolade,
150 g šećera
150 ml vode
Glazura :
200 g čokolade (možete i pola bijele pola tamne čokolade da imate i bijela jaja )
5-6 kašika ulja.
I još:
Istopljena čokolada ,fondan,jestive boje za dekoraciju ,perlice po vašoj mašti na volju .
Priprema :
Šećer prokuhajte sa vodom (2-3 min), pa izmaknite i dodajte maslac iseckan na kockice.Pa dodajte istopljenu čokoladu na pari , pa dodajte zajedno sa sirupom i maslacem u keks,Zatim dodajte orahe ili ša već ako želite možete dodati i suho voće po želji (smokve ,brusnice ,grožđice itd )Izmešajte, pa kad se smjesa malo ohladi pravite oblik jaja. Možete ih oblikovati rukom ili stavljati u kalupe za jaja. Ostavite ih u frižider da se dobro stegnu (2-3 sata) .
Za glazuru :
Istopite čokoladu na pari i dodajte polako nekoliko kašika ulja da bude glatka. Umačite jaja u čokoladu i stavite ih na rešetku da se čokolada stegne .
Ostaje još samo da budete kreativne i ukrasite ih po želji fondanom jestivom bojom ili raznim jestivim perlicama za dekoraciju kolača .
Priprema :
Šećer prokuhajte sa vodom (2-3 min), pa izmaknite i dodajte maslac iseckan na kockice.Pa dodajte istopljenu čokoladu na pari , pa dodajte zajedno sa sirupom i maslacem u keks,Zatim dodajte orahe ili ša već ako želite možete dodati i suho voće po želji (smokve ,brusnice ,grožđice itd )Izmešajte, pa kad se smjesa malo ohladi pravite oblik jaja. Možete ih oblikovati rukom ili stavljati u kalupe za jaja. Ostavite ih u frižider da se dobro stegnu (2-3 sata) .
Za glazuru :
Istopite čokoladu na pari i dodajte polako nekoliko kašika ulja da bude glatka. Umačite jaja u čokoladu i stavite ih na rešetku da se čokolada stegne .
Ostaje još samo da budete kreativne i ukrasite ih po želji fondanom jestivom bojom ili raznim jestivim perlicama za dekoraciju kolača .