Potrebno
Za kako koru:
4 jaja
100 gr šećera
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za kore od oraha 2x:
5 belanaca
100 gr šećera
12 kašike mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
10 žumanaca
300 gr šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
2 šlag krema od vanile ( 2 kesice po 40 gr )
300 gr eurokrema
250 ml slatke pavlake
10 kašika mlevenih oraha
Priprema
Za kakao koru:
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati žumanca, opet umutiti. Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta u plehu otprilike 35 x 20 cm.
Za kore od oraha :
Zatim ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i peći na 180 stepeni oko 15 minuta u istom plehu 2 ovakve kore.
Za fil :
Pomešati žumanca, šećer, brašno i malo hladnog mlijeka a ostatak staviti da provri.
Zakuvati smesu u kipuće mlijeko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa dodati mlevene orahe i miješati dok se ne sjedine, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen fil sa orasima i umutiti sve zajedno.
Posebno ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati u fil.
Na kraju dodati eurokrem i šlag krem od vanile ( neumućen, tako u prahu ) i sve dobro izmutiti.
Trebaće vam veća plastična posuda.
Slaganje :
U pleh u kojem su se kore pekle staviti kesu pa prvu kakao koru.
Isprskati mlijekom pa premazati sa četvrtinom fila. Staviti drugu koru, četvrtinu fila, treću koru i opet četvrtinu fila.
Preko opet staviti kesu ili foliju, ne stiskati je jako pa sve staviti u frižider preko noći pa sutradan prebaciti zajedno sa kesom celu tortu na tacnu pa podignete jedan deo i podvučete kesu, pa drugi deo i izvučete kesu.
Lakši metod je stavite u zamrzivač na 3h i onda duplim okretanjem na tacnu skinete kesu. Okrenete na tacnu, skinete kesu i onda okrenete na drugu tacnu. Po želji.
Ostatak fila, sačuvate pa premažete tortu okolo i dekorišete po želji.
Prijatno.
Zakuvati smesu u kipuće mlijeko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa dodati mlevene orahe i miješati dok se ne sjedine, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen fil sa orasima i umutiti sve zajedno.
Posebno ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati u fil.
Na kraju dodati eurokrem i šlag krem od vanile ( neumućen, tako u prahu ) i sve dobro izmutiti.
Trebaće vam veća plastična posuda.
Slaganje :
U pleh u kojem su se kore pekle staviti kesu pa prvu kakao koru.
Isprskati mlijekom pa premazati sa četvrtinom fila. Staviti drugu koru, četvrtinu fila, treću koru i opet četvrtinu fila.
Preko opet staviti kesu ili foliju, ne stiskati je jako pa sve staviti u frižider preko noći pa sutradan prebaciti zajedno sa kesom celu tortu na tacnu pa podignete jedan deo i podvučete kesu, pa drugi deo i izvučete kesu.
Lakši metod je stavite u zamrzivač na 3h i onda duplim okretanjem na tacnu skinete kesu. Okrenete na tacnu, skinete kesu i onda okrenete na drugu tacnu. Po želji.
Ostatak fila, sačuvate pa premažete tortu okolo i dekorišete po želji.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar