srijeda, 14. ožujka 2018.

Osvjžavajuće Slavonske kocke sa višnjama i kremom od sira !


Osvježavajući kolač sa trešnjama ili višnjama i kremom od sira .Kolač je ukusan i jako dekorativan  tako da ga možete ponudi svakom .
Potrebno
Za biskvit :

170 g brašna
170 g maslaca
140 g šećera
50 mil mlijeka
3 kašike  kakaa u prahu
3 jaja
1prašak za pecivo
1 vanilin šećer
600 g trešanja
ili
350 g višanja iz kompota

Za kremu od sira :
750 g nemasnog svježeg sira
140 g šećera
70 g maslaca
60 g gustina
4 jaja
1 vanilin šećer
1 puding sa okusom vrhnja ili vanilije

Za preliv :

3 dcl  soka od višanja
1 preljev za  torte

Priprema 
Za biskvit:

Svježe trešnje se operu, prepolove i očiste od koštica. Ako se umjesto trešanja koriste višnje iz kompota, stave se u cjedilo da se dobro ocijede.
Pećnica se zagrije na 180 °C. Lim za pečenje dimenzija 33 x 25 cm, namaže se uljem, a dno se prekrije papirom za pečenje. Maslac, šećer i vanilin šećer kremasto se izrade.U dobivenu smjesu dodaje se jedno po jedno jaje uz neprekidno miješanje.Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješaju se i postupno dodaje masi dobivenoj od jaja. Na kraju se cijela masa umiješa u mlijeko.Tijesto se istrese na lim, te se izravna. Očišćene trešnje ili ocijeđene višnje raspodijele se po tijestu. Trešnje ili višnje prekriju se kremom od sira, izravnaju se i stave u zagrijanu pećnicu na pečenje oko 60 minuta.Prekrije se papirom za pečenje ili aluminijskom folijom kako ne bi kolač jako potamnio. Nakon pečenja stavi se na hlađenje, a poslije se prelije pripremljenim preljevom.

 Za kremu od sira:

Maslac, šećer i vanilin šećer kremasto se izrade. Žumanjci se odvoje od bjelanjaka.U odvojene bjelanjke doda se malo soli i čvrsto se izrade. Kremasto izrađenoj smjesi dodaju se žumanjci jedan po jedan uz neprekidno miješanje.U škrobno brašno, puding i sir, stave se maslac i žumanjci,
te se sve dobro izmiješa. Na kraju se dodaje čvrsti snijeg dobiven od bjelanjaka i metlicom za snijeg lagano se umiješa - napomena: mikserom se nikako ne treba miješati masa mora ostati vazdušasta .Dobivena krema stavi se na trešnje i pripremljeno tijesto, te se peče u zagrijanoj pećnici oko  40 minuta.

 Za preliv:

Preliv za tortu izmiješa se sa tri decilitra soka od višanja i skuha prema uputama sa vrećice preljeva. Kolač se prelije preljevom i preko noći ostavi u frižider. Pola sata prije serviranja izvadi se iz frižidera, nareže i ukrasi po želji šlagom i trešnjama.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar