Potrebno :
600g šećera,
30g (3 kesice) želatina,
300ml vode,
1 ekstrat od banane,
Za preliv:
150g mlečne čokolade,
malo putera,
malo ulja.
Priprema:
Šećer 45min kuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi. U ostatak vode istresti 3 kesice želatina. Kada sešećer istopi dobijeni sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati istopljeni želatin.
Dobijenu smjesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta, pa dodati ekstrat od banane i jošmalo promutiti. Ako želite jači ukus banane, dodajte više ekstrakta.
Smesu izliti u uljem podmazan pleh.
Dobijenu smjesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta, pa dodati ekstrat od banane i jošmalo promutiti. Ako želite jači ukus banane, dodajte više ekstrakta.
Smesu izliti u uljem podmazan pleh.
Za preliv :
Sve sastojke istopiti na pari ili tihoj vatri
Žuti fil u plehu, kada se ohladi, iseći na kocke i preliti istopljenom čokoladom. Ukoliko ne želite da vam čokolada bude svuda oko žutog fila,pre prelivanja ne morate seći na kocke. Stavite u frižider da se ohladi i stisne iposle toga je spremno za posluživanje.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar