Još jedana brza i jednostavna torta sa piškotama kada nemate puno vremena za pripremu .Na brzinu skuhati puding i dodati maslac umutiti i to je to složiti u tortu ostavit da se ohladi dekorisati .Za ovu tortu netreba vam ni pola sata da je pripremite samo morate čekat da se u potpunosti ohladi zato je treba praviti naveče ili ujutro pa da ostoji u frižideru .
300 g piškota keksa
Za fil:
3 pudinga od čokolade(može i po želji nemora bit čokoladni )
Za dekoraciju :
možete po želji :šlag ,čokolada ,lisići badema šta imate
3 pudinga od čokolade(može i po želji nemora bit čokoladni )
1 l mlijeka
8 kašika šećera
100 gr maslaca ili margarina
Za šećerni sirup :
2 šolje vode
4-5 kašika šećera samo prokuhati
Za dekoraciju :
možete po želji :šlag ,čokolada ,lisići badema šta imate
Priprema
Za fil:
Puding umutimo sa 3 kašike šećera i malo mlijeka .Ostalo mlijeko stavimo da zakuha sa ostalim šećerom kad prokuha istresemo smjesu pudinga uz stalno miješanje dok nedobijemo gustu kremu .Malo samo prohladimo i u topal puding stavimo maslac ili margarin i miješamo dok se ne istopi .(može i bez maslaca ali meni je ljepši fil kad ima vi kako hoćete )
Slaganje :
Stavimo u tankom sloju puding na dno kalupa za tortu sa pokretnim obručom i prozirnu foliju(ako se bojite da će curit samo pažljivo izvucite foliju kad se ohladi torta ) . Izlomimo deo piškota na pola i naredamo i uspravno po stranicama kalupa.
Nakon toga poredamo na dno, gusto jednu do druge, red piškota, blago potopljenih u ohlađen šećerni sirup .
Za fil:
Puding umutimo sa 3 kašike šećera i malo mlijeka .Ostalo mlijeko stavimo da zakuha sa ostalim šećerom kad prokuha istresemo smjesu pudinga uz stalno miješanje dok nedobijemo gustu kremu .Malo samo prohladimo i u topal puding stavimo maslac ili margarin i miješamo dok se ne istopi .(može i bez maslaca ali meni je ljepši fil kad ima vi kako hoćete )
Slaganje :
Stavimo u tankom sloju puding na dno kalupa za tortu sa pokretnim obručom i prozirnu foliju(ako se bojite da će curit samo pažljivo izvucite foliju kad se ohladi torta ) . Izlomimo deo piškota na pola i naredamo i uspravno po stranicama kalupa.
Nakon toga poredamo na dno, gusto jednu do druge, red piškota, blago potopljenih u ohlađen šećerni sirup .
Sipamo polovinu pudinga na piškote, naredamo drugi red piškota, na njih - drugu polovinu pudinga.
Možete da koristite dekoraciju koju želite.
Treba da odstoji u frižideru da se stegne, najbolje ciele noći.
Napomena : Piškote na stranama kalupa ne prelivam sirupom, da ostanu cijele i da se ne raspadnu one upijaju krem i omekšaju ako čekate da puding skroz ohladi onda možete u čokoladno mlijeko natopiti ali sasvim kratko.
Možete da koristite dekoraciju koju želite.
Treba da odstoji u frižideru da se stegne, najbolje ciele noći.
Napomena : Piškote na stranama kalupa ne prelivam sirupom, da ostanu cijele i da se ne raspadnu one upijaju krem i omekšaju ako čekate da puding skroz ohladi onda možete u čokoladno mlijeko natopiti ali sasvim kratko.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar