ponedjeljak, 12. ožujka 2018.

Fina kremasta Grčka pita !


Fina kremasta pita  sa odličnom kremom od vanilije  koja svojim ukusom nikog ne ostavlja raavnodušnim .


Potrebno:
7-10 kom kora za pite/ ružice
2 pune žlice maslaca + mlaz ulja
1/4 žličice mljevenog cimeta

Za kremu:
400ml mlijeka
90 g/6 žlica šećera/manje više po želji
2 vanilin šećer
1štapić cimeta
4 jaja
1/2 naranče /kora

Ijoš :
2 žlice meda cvjetnog
2žlice listića badema ili kokosa ,nasjeckanih lješnjaci

Priprema:

Otopite maslac sa mlazom ulja .Uzmite kore za pite jednu po jednu pa premažete maslacem.Savijete prvo u malu roladu a potom rolat zavijete  u ružicu .Slažete u keramičku zdjelu u koju ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljajte postupak do ne potrošite kore.Gotove ružice premažete sa ostatkom maslaca pa pospete sa cimetom.

Zagrijete pećnicu na 180 C Stavite zdjelu na najnižu vodilicu pećnice i pečete nekih 20min ,dok se fino ne hrskavi . Za to vrijeme napravite kremu .Stavite u zdjelu jaja i šećer pa ih izradite mikserom dok postanu kremasta i šećer se ne otopi .Stavite u lonac mlijeko sa štapićem cimeta pa pustite da zakuha izvadite stapic.Maknete sa vatre i miješajući postepeno dodate u jaja ,sve zajedno promiješate da se poveže.

Ulijete cijelu količinu kreme na ružice,pospete naribanom korom naranče, pa vratite nazad u pećnicu na još 30 min ili dok se krema ne stisne.Izvadite vani dok je toplo prelijete sa medom i pospete listićima badema.ohladite pa poslužite  sa vanilija preljevom ili sladoledom.
Servirana sa sladoledom i šlagom kao ljetna verzija.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar