nedjelja, 11. ožujka 2018.

Torta poput sladoleda sa šumskim voćem!


Probajte jednu prelijepu tortu sa šumskim voćem i maskarpone kremom .Kad je dobro ohladite posjeća na sladoled meni je savršena probajte i vi nećete se pokajati .
Potrebno

Za biskvit: 

3 jaja,
 100 g šećera,
 vanilin šećer,
 2 žlice vruće vode,
 80 g oštrog brašna, 
40 g gustina, prašak za pecivo,
 20 g kakaa

Za kremu: 
350 g šumskog voća,
 70 g šećera, 
12 g želatine, 
4 žlice hladne vode, 
3 dl slatkog vrhnja,
 250 g mascarponea

Za dekoraciju: 
20 dag šumskog voća, 
preljev za torte, 
3 dl slatkog vrhnja,
 listići badema

Priprema
Za biskvit :
Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miksajte dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

Za kremu :
Šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu. Želatinu prelijte s četiri žlice hladne vode i ostavite stajati 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće. Pola biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima
badema.Ponovo vratite u frižider 2 sata .Zatim sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar