Potrebno:
8 želatina male vrećice
8dl soka od ananasa iz kompota , mlijeka ili slatko vrhnje
2dl vode za potopit žlatinu
voća po želji ananas banane, kivi ,grožđe, breskve, kruške(šta imate )
Plazma ili petit keks za podlogu
Priprema :
Želatine potopiti u vodu, pa ih ostaviti da nabubre.Sok od ananasa (ili ša ste već odlučili ) soku dodati vode po potrebi da bude 8dl. zagrejati ali paziti da ne provri.Zatim dodati želatin i mešati dok se ne otopi.
Nakon toga posudu sa sokom i želatinom staviti u drugu sa toplom vodom, kako se želatin nebi stegao.U odgovarajućoj posudi(ili kalup za torte obložen prozirnom folijom da viri slobodno van kalupa da poslje mozete prekriti tortu) rasporediti red voća po dnu i sa strane, pa ga zaliti želatinom da ogrezne.Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.Staviti tortu u frižider da prenoći, kako bi se dobro ohladila i stegla.Kad vidimo da se želatin stegao po kolaču poredati kekse namočene u sok ili mlijeko zavisno šta ste koristili prekriti celofanom . Sutradan posudu sa tortom staviti u šerpu sa toplom vodom. (ako niste koristili kalup i celofan )Kada torta počne da se odvaja od zidova, prevrnuti je na tacnu.Ako ste koristili kalup ovo nije potrebno da radite samo tortu izvrnite na tasnu tako da keksi dodu dole , Iseći i poslužiti.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar