ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

Savršeno kremasta torta na dva načina :Bakina i moja monte torta !


Savršeno kremasta torta na dva načina .Pravi recept je moje bake ali sam ja pravila i na drugi način po svojoj ideji pa vi odlučte koja vam se više sviđa Prosto se topi ustima kao sladoled .

Potrebno
Za koru :

6 belanaca
6 kašika brašna
6 kašika šećera
2 kašike ulja
100 g seckanih oraha

Za kremu:
6 žumanaca
1 l mlijeka

3 pudinga od vanilije
6 kašike šećera
2 vanilin šećera
1 kašika gustina
100 g čokolade
150 g mlevenih oraha
200 g maslaca ili margarina

Za dekoraciju :
3 šlag krem od vanilije + mlijeko za šlag 
malo puslica

Priprema
Za koru:
Umutiti 6 belanaca sa šećerom, dodati brašno i ulje. Na dno okrugle tepsije, veličine 26 cm, postaviti pek papir pa rasporediti seckane orahe. Po orasima sipati umućena belanca, i peći u rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Za kremu:

 Žumanca umutiti, dodati gustin i malo mlijeka, ubaciti u puding, a zatim sve izmešati . Ostalo mlijeko šečer i vanilin šečer staviti da zakuha .Kad je mlijeko zakuhalo sipati smjesu sa žumancima i pudingom i još malo kuhati da postane gusta smjesa.Skloniti sa šporeta i u vruću kremu naseći listiće maslaca i umutiti . Kremu podeliti na dva dela. U jednu dodati čokoladu i izmešati, a u drugu orahe .
Slaganje :
Kad se biskvit ispeče staviti ga na tasnu za posluživanje  i ostaviti da se ohladi. Na biskvit prvo naneti svetli, pa čokoladni krem i lepo rasporediti. Ostaviti u frižideru da se ohladi . 
Cijelu tortu premazati umćenim šlagom ostavit malo za dekoraciju iz šprica  ,zatim izdrobiti par komada puslica i posuti oko krajeva torte kao obruč napravit pa dekorisati još malo iz šprica .Ja sam imala malo istopljene čokolade i dodala šlagu vi nemorate Vratiti u frižider da se potpuno ohladi  do posluženja . Torta je jako kremasta i topi se  u ustima kao sladoled.
Napomena :Ja sam ovu tortu radila i sa puslica ili bezze korom isto mi je super .Ako želite raditi na taj način .Ukoru idu samo bjelaca i 12 kašika šećera i na vrh kašikice soli dobro umutiti izliti u kalup obavezno na pek papir  i peći to jest sušiti na 150 stepeni oko sat vremena ako vam je pećnica jaka onda na 120 .Koju god koru da napravite nećete se pokajati torta je odlična i moji su presretni kad je pravim .
Prijatno !

nedjelja, 4. ožujka 2018.

Samo za čokoljupce torta prepuna čkolade Čokoladna bomba torta !


 Torta prepuna čokolade  savršenstvo ukusa ima malo više posla oko ove torte ali vjerujte vrijedi se potrudit .
Potrebno
Za kore:

9 žumanaca
180 g šećera
180 g maslaca
180 g tamne čokolade
200 g prženih mljevenih lješnjaka (pistacija ili badema)
50 g mljevenih keksića
70 ml tamnog ruma
pola praška za pecivo
cimet, vanilija, allspice
9 bjelanaca + malo soli + kašika limunovog soka


Za preliv  kore:
300 ml mlijeka
100 ml koktela tamnog ruma i čokoladnog likera
2 kašike čokoladnog mlijeka
žličica vanilije

Za kremu:
600 ml vrhnja za kuhanje
600 ml mlijeka
100 ml baileysa ili čokoladnog likera
150 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
3  pudinga (čokolada, lješnjak, rum punč ili nougat premium)
100 g gustina
150 g šećera
125 g maslaca
400 ml vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketić želatine
Za dekoraciju :
100 g čokolade po želji izrendana na sitno rende


Priprema

Prvo skuhamo kremu :
 U dijelu mlijeka pjenjačom razraditi šećer, gustin i pudinge. U vrhnju, likeru i ostatku mlijeka rastopiti čokolade, potom zakuhati gustu kremu! Prebaciti u veliku posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i staviti na hlađenje. 
Za preliv  zakuhati sve sastojke i staviti na hlađenje
Za kore : 
Natopiti mljevene keksiće u rumu. Istopiti maslac i čokoladu, mješajući malo prohladiti (minuticu – dvije). Pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilijom, umiješati kuhačom istopljeni maslac sa čokoladom, natopljene keksiće i mljevene lješnjake sa praškom za pecivo i cimetom. Možete dodati i malo allspice mješavine začina (ili začina za medenjake), odlično šmeka u ovoj torti. Istući čvrst (ali ne krut) snijeg od bjelanaca sa zerom soli, dodati limunov sok i tući dok snijeg ne postane sjajan i gust. Lagano ga umiješati kuhačom u smjesu od žumanaca (prvo olakšamo smjesu sa žlicom – dvije snijega, potom umiješamo ostatak). Razdijeliti u 3 jednake zdjelice. Dno okruglih kalupa za pečenje obložiti pek-papirom (promjera 26cm), pažljivo razmazati smjesu. Peći svaki biskvit u zagrijanoj pećnici na 165*C cca 20 minuta. 
Na tasnu  postaviti prvi biskvit, lagano ga natopiti. 

Dok se prelivv upija, izmiksati pjenasto maslac i sjediniti ga s čokoladnom kremom. Želatinu pripremljenu po uputstvima s pakiranja otopiti i umiksati u kremu. Istući slatko vrhnje u šlag, lagano ga kuhačom umiješati u kremu.ostaviti malo za premazati cijelu tortu  ,ostalo  podijeliti na 3 jednaka dijela. Filati kore, premazati dio sačuvane kreme uokolo torte i zagladiti špatulicom uronjenom u vrelu vodu. Staviti u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći pa posuti izrendanom čokoladom cijelu tortu .Sjeći na parčad pa poslužiti.

Prijatno!

Savršenstvo od Torte :Monte torta


Šta reći samo savršena moćna ma predivna monte torta 
Potrebno 
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Za preliv kore:
1dcl. čokoladnog mlijeka
Za svijetlu kremu:
1 l. mlijeka
6 kašika šećera
8 kašika gustina
200gr. maslaca

Za čoko kremu:
200gr. čokolade za kuhanje
200 gr. nutele
0,5l. šlaga u tetrapaku

Priprema 
Za koru :

Umutiti jaja sa šećerom mutiti dok ne pobijele dodati vodu i postepeno dodati brašno prašak za pecivo i na kraju kakao .Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 10 min zavisno od pećnice .Ostaviti da se ohladi a pripremiti kremu .
Za preliv :ugrijati mlijeko i preliti koru .
Za kremu :
Gustin i šećer umutiti sa malo mlijeka a ostalo mlijeko staviti da zakuha pa istresti smjesu od gustina i skuhati ko puding .Prohladiditi nemora do kraja biti hladno ali nesmije biti baš vruće dodat izmiksani maslac .Premazati koru ovom kremom
Za tamnu kremu tj završni sloj :
 Ugrijete vrhnje do točke vrenja ( ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutelu...dobro izmješati da se krema sjedini....ohladit
na bijelu kremu namazati tamnu  ako želite ovako dekorisati onda tamnu kremu stavljate iz špric vrćice za kolče sa dodatkom koji želite .
Tortu ohladiti u frižideru pa poslužiti izrezanu na parčad .
Prijatno!

Veoma ukusne ;Posne medene štanglice !


Veoma ukusne i fine štangice koje je jako brzo napravit pošto su nam korice gotove , samo pripremi fil i maži .Gotov kolač za čas .

Za fil:
300 gr šećera
2 dcl vode
2 zamrznute narandže (250 gr )
100 gr čokolade
2 kašike kakaoa
250 gr margarina
300 gr mljevenog posnog keksa
100 gr mljevenih oraha

Za glazuru
100 gr čokolade
4 kašike ulja


I još :
 1 medene korice (pakovanje od 3 komada)
Priprema:
Za fil:

Uzeti 2 narandže, koru oguliti i ostaviti da se zamrznu.
U posudu staviti šećer, vodu i najsitnije rendane zamrznute narandže.
 Kuhati dok se šećer ne istopi, dodati kakao, kuhati još 2 minuta povremeno miješati.
Dodati čokoladu i margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mljeveni keks i mljevene orahe.
Dobro izmiješati i masu podeliti na 2 dela.
Za glazuru:Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Slaganje:
Smjesa dok je još topla filovati korice. Kora, 1/2 fil, kora, 2/2 fila i na vrh staviti treću koru.
Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kad se kolač ohladi preliti sa čokoladnom glazurom.
Ponovo staviti u frižider da se glazura stegne .Ohlađen kolač sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!

Torta bogatog izgleda savršenstvo koje trebate probati :Pariška torta!


 Torta vema bogatog izgleda  i možete je poslužiti u svim prilikama

Potrebno

Za kore:

1veće -2manja  jaja
500 g glatkog brašna
1.5 dl mlijeka
60 g šećera 
1kašika sode bikarbone
150 g margarina

Za kremu :

1l mlijeka
5 kašika  brašna
5 kašika gustina
280 g šećera
250 g margarina sobne temperature
1 vanil šećer ili aromu vanilije
2 kašike  kakaa ili istopljene čokolade po želji

Za glazuru :
200 gr čokolade 
3 kašike šećera 
3 kašike vode 
80 gr  margarina 
Priprema :
Za kore

Od svih sastojaka umijesiti  tijesto, podijeliti ga na 3 dijela ostaviti u frižider bar pola sata .Zatim razvaljati kore veličine 35×30 cm. Peći na 180 stupnjeva oko 15min .Zavisno od vaše pećnice korice su tanke i nije potrebno dugo ih peći kad malo urumene gotove su .
Za kremu :
Odvojit malo hladnog mlijeka i pomiješati ga s brašnom i gustinom  tako da nema grudice. Ostatku mlijeka dodati 200 g šećera i staviti na vatru.Vatru smanjiti, a u kipuće mlijeko dodati prethodno razmućeno brašno i uz stalno miješanje skuhati gustu kremu. Ostaviti da se ohladi.
Margarin pjenasto istući sa 80 g šećera. U dobro ohlađenu kremu dodati izmiksan margarin . Podijeliti na 2 dijela(stim da ostane svijetlog dijela malo više ). U jedan dio dodati kakao ili istopljenu čokoladu  , a u drugi vanil šećer ili aromu vanilije .
Za glazuru: Na laganoj vatri otopim čokoladu ,šećer.vodu i margarin .Svaku koru prije kreme potrebno je premazati ovom glazurom izbockat čačkalicom da upije .Vote računa kolko stavljate da imate dovoljno i za završnu glazuru .
Slagati:
Kora  koja mora biti premazana glazurom pa svijetla kreme pola ,pa ponovo kora premazana pa sva smeda krema pa  kora premazana  i ostatak svijetle kreme i glazura. Ohladiti dobro u frižideru pa sjeći na šnite i poslužiti .
Prijatno!

Brzi kolač sa krosanima!


Jednostavan i brz kolač za napravit skuhajte filove mažite i to je to ,
Kolač je ukusan i nebičan .
Potrebno :

Za tamni fil:
3 pudinga od čokolade
1lmlijeka
8 kašika šećera 
100 ml slatkog vrhnja 

Za svijetli fil:

3 pudinga od vanilije
8 kašika šećera
1 l mlijeka
100 ml slatkog vrhnja 
I još :
200 g petit keksa
10 kroasana velikih (okus po izboru ja sam miješala čokoladu i vaniliju )
eurokrem za premazati površinu kolača
500 ml slatkog vrhnja 


Priprema :
 U tepsiju poredati petit keks predhodno namočen u mlijeko.

Za filove :
Pudinge skuhati u mlijeku pa staviti da se ohladi u ohladeno dodati po 100 ml umućenog šlaga
Pželji premažite pudingom koim hoćete pa poredajte krosane pa opet drugi puding preko pudinga malo omekšalog krema p dekorisati umućenim slatkim vrhnjem i mrvicama čokolade ili
po želji .Kolač ohladite u frižideru pa sijecite na kocke ili šnite i poslužite.
Prijatno!

Nevjerojatno mekan ,sočan ,kremast ma topi se u ustima :Čokoladni rozen kolač!


Nije vam potrebno puno vremena za pripremu ovog kolača pošto su gotove kore a kolač je izvrstan .(mekan ,sočan kremast ma topi se u ustima probajte ako već niste )

Potrebno

Za fil:
1  Rozen kore
750 ml mlijeka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
2 kašike  ruma
125 gr čokolade za kuhanje
40 gr kakaa
45 gr gustina
125 gr margarina


Za glazuru:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji

I još:
1  rozen kore

Priprema
Za fil :

 Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte sa 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
Kada mlijeko zakuha sklonite sa vatre i dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
 Kada bude dovoljno gusto, sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu i izrezan margarin na listiće, pa miješajte dok se ne istopi.
Nije potrebno čekati, tako da možete odmah krenuti sa mazanjem kora.
 Sve kore jednako premažite, osim zadnje.
Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač ( ja sam stavila dasku za rezanje, koja nije ni preteška niti lagana).
Slijedeći dan prelijte sa glazurom, ali prije toga ostavite kolač barem 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego ju razmažete.
Za glazuru :
 Čokoladu i ulje istopite na pari. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće pa prelijte kolač .
 Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne treba odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice, jer će propasti.
Ostaviti malo u fržider da se glazura stegne ,zatim sjeći na šnitice ili kocke po želji i poslužiti .
Prijatno !

Dekorativan i jako ukusan rolat :Željeznički kolač!


Rolat koji je jako dekorativan i jako ukusan ima ga dosta .Sa ovim rolatom oduševite svoje goste i izgledom i ukusom .

Potrebno 

Za biskvit :
6 jaja
120g šećera
120 g brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
2 kašike kakaa


Za kremu :
200 g margarina
200 g šećera u prahu
2 žumanjka
2 kašike ruma
60 g čokolade za kuhanje

Za glazuru :
100 g čokolade za kuhanje
3 kašike vode
3 kašike šećera
80g margarina

Priprema :
Za biskvit 
 Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunovom koricom i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan staviti 2 kašike  kakaa.
 Biskvite  ispeći odvojeno na  velikom limu, na masnom papiruna temperaturi 200 c nekih 10 -15 min zavisno od rerne .
Pečeno zarolati (duzu stranu )zajedno s papirom u roladu.

Za kremu :

Žumanjke umutiti na pari a posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati umućene žumanjke  Podjeliti kremu u dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.

Za glazuru :

 Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruće dodati margarin.
Slaganje
Svijetlu  koru biskvita premazati tamnom kremom, na nju položiti tamni  biskvit i njega premazati svijetlom kremom pa sve zajedno urolati u veliku roladu.
Roladu premazati glazurom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi .Ohlađen rolat sjeći na fete i poslužiti .
Prijatno!

subota, 3. ožujka 2018.

Veoma dekorativna i ukusna :Kremasta eksplozija Torta!


Veoma dekorativna torta a uz to i jako ukusna koja će vas oduševiti na prvom zalogaju .
Potrebno
Za koru :

5 bjelanaca
5 kašika šećera
180 g mljevenih oraha
2 kašike brašna
½ praška za pecivo

Za čoko-višnja fil:
5 žumanaca
350 g višanja
1 puding od čokolade
250 ml soka i vode
200 g šećera

Za plazma fil:
400 g kisele pavlake 20 % mm
200 g šećera u prahu
230 g mljevene plazme
1 šlag krem (75 g)
150 ml mlijeka

I još treba:
1 šlag krem (75 g)
150 ml mlijeka
150 ml slatke pavlake
roze prehrambena boja
kokos u listićima


Priprema
Za koru:
Izmiksajte bjelanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u umućena bjelanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Pečenu koru  izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.

Za čoko-višnja fil: 
Višnje otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite. Ostatak tečnosti i šećer stavite sa višnjama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.
Odmah izručite preko kore u kalupu i izravnajte. Ostavite da se ohladi.
Za plazma fil :
Sjedinite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu. Posebno umutite šlag krem i hladno mlijeko, pa dodajte u fil sa plazmom. Sipajte preko čoko-višnja fila.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.

Izmiksajte šlag krem i hladno mlijeko. Dodajte boju i slatku pavlaku i sve miksajte do željene gustine.Premažite tortu i ukrasite po želji sa listićima kokosa .Ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu sijecite na parčad i poslužite.
Prijatno!

Jako zdrava :Krem juha od kelja !


Jako zdrava krem juha od kelja isreno preporučam bar jednom sedmično .

Potrebno :

 300 g kelja 

 1 narendana jabuka
 4 šoljice toplog pilećeg temeljca
 1/4 šoljice sitno naseckane mesnate slanine
 1/4 šoljice kisele pavlake za kuhanje
  1/2 iseckane glavice crnog luka 
 l -2 kašičice maslinovog ulja
po ukusu  soli i mleveni biber.

Priprema :

Kelj dobro operite i iseckajte na šire tračice. U većem tiganju propržite slaninu na sopstvenoj masnoći pa dodajte kelj. Po potrebi dodajte maslinovo ulje da se kelj ne zalepi. Dinstajte sve dok kelj ne omekša pa dodajte pileći temeljac  i mešajte na najnižoj temperaturi 10 minuta. Potom sve sipajte u blender i miksajte dok se sadržaj ne ujednači. U isti tiganj gde se dinstao kelj sipajte maslinovo ulje, pa propržite luk da omekša, dodajte izrendanu jabuku i povremeno mešajte 5 minuta, vodeći računa i da jabuka omekša. Potom u ispražnjeni blender sipajte jabuku i luk i izmiksajte dok se ne pretvore u pire. Pire od kelja i pire od jabuke pomešajte i malo vratite na vatru da se masa sjedini  i služite uz kiselu pavlaku.
Prijatno!

Super za doručak : Iskoristite stari hljeb i napravite ukusan doručak !


Iskoristite stari hljeb i napravite  još jedan ukusan omlet pitu iz rerne.
Potrebno:
8 jaja
450 g hljeba isečenog na kockice
1 i 1/2 šolja mlijeka
prstohvat soli
550 g kačkavalja
200 g šunke isečene na kockice
2 kašike mladog luka
kašika parmezana


Priprema:
 Rernu uključite na 180 C i pouljite kalup za pečenje.
U kalup stavite polovinu kockica hljeba. Nanesite polovinu šunke i sira, pa ponovite postupak.
 U posudi pomešajte jaja, mlijeko, so i iseckan luk. Ovom smesom prelijte hleb, sir i šunku u plehu.
Veći pleh stavite u rernu a u njega kalup  sa pitom -omletom. U veći pleh zatim sipajte vodu i pecite sve to oko 60 minuta, odnosno dok se jaja ne ispeku. Pečenu pitu  pospite parmezanom.

Poslužite toplo uz jogurt  i paradajz salatu  isječeno na parčad .
Prijatno !

Jednostavna za napravit :Torta sa puslicama kikirikijem i čokoladom !


Još jedna jako kremasta torta jednostavna za napravit .

Potrebno
Za koru :

2 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
5 kašika skuhane kafe
3 kašike mljevenog kikirikija
2 kašike ruma

1/2 praška za pecivo

Za fil:

1/2 l slatke pavlake
100 g mlevenog kikirikija
100 g gotovih puslica (po mogučnosti smeđe imaju najljepšu aromu )
100 g crne čokolade
50 g bele čokolade
5 kašika šećera u prahu
1 kašika ruma

I još:
piškote

Priprema
Za koru:
 Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i umutiti, da masa postane penasta. Dodati tečne sastojke: ulje, mleko, kafu i rum. Izmešati. Na kraju dodati brašno sa pecivom i kakaom, kao i mleveni kikiriki. Sve izmešati mikserom i staviti da se peče u kalup, br. 26, preko pek papira.

Za fil: 
Umutiti čvrsto slatku pavlaku, uz dodavanje šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krupno izrendanu crnu i belu čokoladu, mleveni kikiriki, izdrobljene puslice i rum. Kašikom sve izmešati, da se sastojci sjedine.

Koru izvaditi iz kalupa, skloniti pek papir i staviti je u kalup, br. 28. Oko kore staviti piškote, provučene kroz mlijeko,pomešano sa rumom. Preko kore izručiti fil. Poravnati. Ukrasiti po želji. Ja sam izrendala crnu i belu čokoladu i poprskala sa rastopljenom crnom čokoladom.
Ostaviti u frižideru, da prenoći. Sutradan, izvaditi tortu, skinuti obruč od kalupa i uživajte uz zaista prelijepoj kremastoj torti  
Prijatno!

Brza verzija bez pečenja :Čokoladna kiki-riki torta !


Za sve ljubitelje čokolade i kikirikija jedna brža verzija torte bez pečenja kora .

 Potrebno

 Za podlogu za kalup promjera 24 cm:

 200 g kakao čajnih kolutića
 100 g maslaca ili margarina

Za kiriki  kremu:


300 ml vrhnja za šlag
 300 g maslaca od kikirikija
 100 g usitnjenog kikirikija

Za čokoladnu kremu:

 200 g čokolade sa većim udjelom kakaa

 400 ml slatkog vrhnja

I još :

 200 g čokolade za glazuru
 100 g krupno sjeckanog kikirikija


Priprema:
Za podlogu :
Kekse samljeti i pomiješati s maslacem sobne temperature te utisnuti u dno kalupa i poravnati.
Za čokoladnu kremu :
Čokoladu i slatko vrhnje otopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Po potrebi staviti u hladnjak. Kada bude skroz hladna, kremu izmiksati do čvrstoće šlaga.
Za kikiriki kremu :
U međuvremenu maslac od kikirikija, slatko vrhnje i vrhnje za kuhanje otopiti na pari i miješati dok se ne sjedini. Voditi računa da se masnoća ne počne odvajati od smjese. Nakon što su se vrhnje i kikiriki sjedinili, dodati usitnjeni kikiriki. Pustiti kremu da se malo prohladi.

Na podlogu od keksa prvo staviti kikiriki kremu, lijepo  je zagladiti, zaliti s par žlica čokoladne glazure i razliti po cijeloj torti tako da se napravi tanka korica. Na još mekanu čokoladu posuti 50 g sjeckanog kikirikija. Staviti u frižider na 10 minuta da se glazura stisne.
Na glazuru i komadiće kikirikija staviti čokoladnu kremu (jedan dio odvojiti za dekoraciju). Ako je krema malo mekša , bez brige, stisnut će se kad se ohladi. Ohlađenu tortu zaliti preostalom glazurom i brzo posuti preostalim kikirikijem jer će se čokolada jako brzo ohladiti i stisnuti. Pažljivo odvojiti od ruba i izvaditi iz kalupa.Dekorisati po želji.

Sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!