Veoma dekorativna torta a uz to i jako ukusna koja će vas oduševiti na prvom zalogaju .
Potrebno
Za koru :
5 bjelanaca
5 kašika šećera
180 g mljevenih oraha
2 kašike brašna
½ praška za pecivo
Za čoko-višnja fil:
5 žumanaca
350 g višanja
1 puding od čokolade
250 ml soka i vode
200 g šećera
Za plazma fil:
400 g kisele pavlake 20 % mm
200 g šećera u prahu
230 g mljevene plazme
1 šlag krem (75 g)
150 ml mlijeka
I još treba:
1 šlag krem (75 g)
150 ml mlijeka
150 ml slatke pavlake
roze prehrambena boja
kokos u listićima
Priprema
Za koru:
Izmiksajte bjelanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u umućena bjelanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Pečenu koru izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.
Za čoko-višnja fil:
Izmiksajte bjelanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u umućena bjelanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Pečenu koru izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.
Za čoko-višnja fil:
Višnje otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite. Ostatak tečnosti i šećer stavite sa višnjama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.
Odmah izručite preko kore u kalupu i izravnajte. Ostavite da se ohladi.
Za plazma fil :
Sjedinite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu. Posebno umutite šlag krem i hladno mlijeko, pa dodajte u fil sa plazmom. Sipajte preko čoko-višnja fila.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Izmiksajte šlag krem i hladno mlijeko. Dodajte boju i slatku pavlaku i sve miksajte do željene gustine.Premažite tortu i ukrasite po želji sa listićima kokosa .Ostavite da se ohladi.
Odmah izručite preko kore u kalupu i izravnajte. Ostavite da se ohladi.
Za plazma fil :
Sjedinite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu. Posebno umutite šlag krem i hladno mlijeko, pa dodajte u fil sa plazmom. Sipajte preko čoko-višnja fila.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Izmiksajte šlag krem i hladno mlijeko. Dodajte boju i slatku pavlaku i sve miksajte do željene gustine.Premažite tortu i ukrasite po želji sa listićima kokosa .Ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu sijecite na parčad i poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar