subota, 3. ožujka 2018.

Jako zdrava :Krem juha od kelja !


Jako zdrava krem juha od kelja isreno preporučam bar jednom sedmično .

Potrebno :

 300 g kelja 

 1 narendana jabuka
 4 šoljice toplog pilećeg temeljca
 1/4 šoljice sitno naseckane mesnate slanine
 1/4 šoljice kisele pavlake za kuhanje
  1/2 iseckane glavice crnog luka 
 l -2 kašičice maslinovog ulja
po ukusu  soli i mleveni biber.

Priprema :

Kelj dobro operite i iseckajte na šire tračice. U većem tiganju propržite slaninu na sopstvenoj masnoći pa dodajte kelj. Po potrebi dodajte maslinovo ulje da se kelj ne zalepi. Dinstajte sve dok kelj ne omekša pa dodajte pileći temeljac  i mešajte na najnižoj temperaturi 10 minuta. Potom sve sipajte u blender i miksajte dok se sadržaj ne ujednači. U isti tiganj gde se dinstao kelj sipajte maslinovo ulje, pa propržite luk da omekša, dodajte izrendanu jabuku i povremeno mešajte 5 minuta, vodeći računa i da jabuka omekša. Potom u ispražnjeni blender sipajte jabuku i luk i izmiksajte dok se ne pretvore u pire. Pire od kelja i pire od jabuke pomešajte i malo vratite na vatru da se masa sjedini  i služite uz kiselu pavlaku.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar