nedjelja, 4. ožujka 2018.

Savršenstvo od Torte :Monte torta


Šta reći samo savršena moćna ma predivna monte torta 
Potrebno 
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Za preliv kore:
1dcl. čokoladnog mlijeka
Za svijetlu kremu:
1 l. mlijeka
6 kašika šećera
8 kašika gustina
200gr. maslaca

Za čoko kremu:
200gr. čokolade za kuhanje
200 gr. nutele
0,5l. šlaga u tetrapaku

Priprema 
Za koru :

Umutiti jaja sa šećerom mutiti dok ne pobijele dodati vodu i postepeno dodati brašno prašak za pecivo i na kraju kakao .Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 10 min zavisno od pećnice .Ostaviti da se ohladi a pripremiti kremu .
Za preliv :ugrijati mlijeko i preliti koru .
Za kremu :
Gustin i šećer umutiti sa malo mlijeka a ostalo mlijeko staviti da zakuha pa istresti smjesu od gustina i skuhati ko puding .Prohladiditi nemora do kraja biti hladno ali nesmije biti baš vruće dodat izmiksani maslac .Premazati koru ovom kremom
Za tamnu kremu tj završni sloj :
 Ugrijete vrhnje do točke vrenja ( ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutelu...dobro izmješati da se krema sjedini....ohladit
na bijelu kremu namazati tamnu  ako želite ovako dekorisati onda tamnu kremu stavljate iz špric vrćice za kolče sa dodatkom koji želite .
Tortu ohladiti u frižideru pa poslužiti izrezanu na parčad .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar