nedjelja, 4. ožujka 2018.

Samo za čokoljupce torta prepuna čkolade Čokoladna bomba torta !


 Torta prepuna čokolade  savršenstvo ukusa ima malo više posla oko ove torte ali vjerujte vrijedi se potrudit .
Potrebno
Za kore:

9 žumanaca
180 g šećera
180 g maslaca
180 g tamne čokolade
200 g prženih mljevenih lješnjaka (pistacija ili badema)
50 g mljevenih keksića
70 ml tamnog ruma
pola praška za pecivo
cimet, vanilija, allspice
9 bjelanaca + malo soli + kašika limunovog soka


Za preliv  kore:
300 ml mlijeka
100 ml koktela tamnog ruma i čokoladnog likera
2 kašike čokoladnog mlijeka
žličica vanilije

Za kremu:
600 ml vrhnja za kuhanje
600 ml mlijeka
100 ml baileysa ili čokoladnog likera
150 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
3  pudinga (čokolada, lješnjak, rum punč ili nougat premium)
100 g gustina
150 g šećera
125 g maslaca
400 ml vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketić želatine
Za dekoraciju :
100 g čokolade po želji izrendana na sitno rende


Priprema

Prvo skuhamo kremu :
 U dijelu mlijeka pjenjačom razraditi šećer, gustin i pudinge. U vrhnju, likeru i ostatku mlijeka rastopiti čokolade, potom zakuhati gustu kremu! Prebaciti u veliku posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i staviti na hlađenje. 
Za preliv  zakuhati sve sastojke i staviti na hlađenje
Za kore : 
Natopiti mljevene keksiće u rumu. Istopiti maslac i čokoladu, mješajući malo prohladiti (minuticu – dvije). Pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilijom, umiješati kuhačom istopljeni maslac sa čokoladom, natopljene keksiće i mljevene lješnjake sa praškom za pecivo i cimetom. Možete dodati i malo allspice mješavine začina (ili začina za medenjake), odlično šmeka u ovoj torti. Istući čvrst (ali ne krut) snijeg od bjelanaca sa zerom soli, dodati limunov sok i tući dok snijeg ne postane sjajan i gust. Lagano ga umiješati kuhačom u smjesu od žumanaca (prvo olakšamo smjesu sa žlicom – dvije snijega, potom umiješamo ostatak). Razdijeliti u 3 jednake zdjelice. Dno okruglih kalupa za pečenje obložiti pek-papirom (promjera 26cm), pažljivo razmazati smjesu. Peći svaki biskvit u zagrijanoj pećnici na 165*C cca 20 minuta. 
Na tasnu  postaviti prvi biskvit, lagano ga natopiti. 

Dok se prelivv upija, izmiksati pjenasto maslac i sjediniti ga s čokoladnom kremom. Želatinu pripremljenu po uputstvima s pakiranja otopiti i umiksati u kremu. Istući slatko vrhnje u šlag, lagano ga kuhačom umiješati u kremu.ostaviti malo za premazati cijelu tortu  ,ostalo  podijeliti na 3 jednaka dijela. Filati kore, premazati dio sačuvane kreme uokolo torte i zagladiti špatulicom uronjenom u vrelu vodu. Staviti u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći pa posuti izrendanom čokoladom cijelu tortu .Sjeći na parčad pa poslužiti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar