Za fil:
300 gr šećera
2 dcl vode
2 zamrznute narandže (250 gr )
100 gr čokolade
2 kašike kakaoa
250 gr margarina
300 gr mljevenog posnog keksa
100 gr mljevenih oraha
Za glazuru
100 gr čokolade
4 kašike ulja
I još :
1 medene korice (pakovanje od 3 komada)
Priprema:
Za fil:
Uzeti 2 narandže, koru oguliti i ostaviti da se zamrznu.
U posudu staviti šećer, vodu i najsitnije rendane zamrznute narandže.
Priprema:
Za fil:
Uzeti 2 narandže, koru oguliti i ostaviti da se zamrznu.
U posudu staviti šećer, vodu i najsitnije rendane zamrznute narandže.
Kuhati dok se šećer ne istopi, dodati kakao, kuhati još 2 minuta povremeno miješati.
Dodati čokoladu i margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mljeveni keks i mljevene orahe.
Dobro izmiješati i masu podeliti na 2 dela.
Dodati čokoladu i margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mljeveni keks i mljevene orahe.
Dobro izmiješati i masu podeliti na 2 dela.
Za glazuru:Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Slaganje:
Smjesa dok je još topla filovati korice. Kora, 1/2 fil, kora, 2/2 fila i na vrh staviti treću koru.
Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kad se kolač ohladi preliti sa čokoladnom glazurom.
Smjesa dok je još topla filovati korice. Kora, 1/2 fil, kora, 2/2 fila i na vrh staviti treću koru.
Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Kad se kolač ohladi preliti sa čokoladnom glazurom.
Ponovo staviti u frižider da se glazura stegne .Ohlađen kolač sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar