Potrebno
Za podlogu za kalup promjera 24 cm:
200 g kakao čajnih kolutića
100 g maslaca ili margarina
Za kiriki kremu:
300 ml vrhnja za šlag
300 g maslaca od kikirikija
100 g usitnjenog kikirikija
Za čokoladnu kremu:
200 g čokolade sa većim udjelom kakaa
200 g kakao čajnih kolutića
100 g maslaca ili margarina
Za kiriki kremu:
300 ml vrhnja za šlag
300 g maslaca od kikirikija
100 g usitnjenog kikirikija
Za čokoladnu kremu:
200 g čokolade sa većim udjelom kakaa
400 ml slatkog vrhnja
I još :
200 g čokolade za glazuru
100 g krupno sjeckanog kikirikija
Priprema:
Za podlogu :
Kekse samljeti i pomiješati s maslacem sobne temperature te utisnuti u dno kalupa i poravnati.
I još :
200 g čokolade za glazuru
100 g krupno sjeckanog kikirikija
Priprema:
Za podlogu :
Kekse samljeti i pomiješati s maslacem sobne temperature te utisnuti u dno kalupa i poravnati.
Za čokoladnu kremu :
Čokoladu i slatko vrhnje otopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Po potrebi staviti u hladnjak. Kada bude skroz hladna, kremu izmiksati do čvrstoće šlaga.
Čokoladu i slatko vrhnje otopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Po potrebi staviti u hladnjak. Kada bude skroz hladna, kremu izmiksati do čvrstoće šlaga.
Za kikiriki kremu :
U međuvremenu maslac od kikirikija, slatko vrhnje i vrhnje za kuhanje otopiti na pari i miješati dok se ne sjedini. Voditi računa da se masnoća ne počne odvajati od smjese. Nakon što su se vrhnje i kikiriki sjedinili, dodati usitnjeni kikiriki. Pustiti kremu da se malo prohladi.
Na podlogu od keksa prvo staviti kikiriki kremu, lijepo je zagladiti, zaliti s par žlica čokoladne glazure i razliti po cijeloj torti tako da se napravi tanka korica. Na još mekanu čokoladu posuti 50 g sjeckanog kikirikija. Staviti u frižider na 10 minuta da se glazura stisne.
Na glazuru i komadiće kikirikija staviti čokoladnu kremu (jedan dio odvojiti za dekoraciju). Ako je krema malo mekša , bez brige, stisnut će se kad se ohladi. Ohlađenu tortu zaliti preostalom glazurom i brzo posuti preostalim kikirikijem jer će se čokolada jako brzo ohladiti i stisnuti. Pažljivo odvojiti od ruba i izvaditi iz kalupa.Dekorisati po želji.
U međuvremenu maslac od kikirikija, slatko vrhnje i vrhnje za kuhanje otopiti na pari i miješati dok se ne sjedini. Voditi računa da se masnoća ne počne odvajati od smjese. Nakon što su se vrhnje i kikiriki sjedinili, dodati usitnjeni kikiriki. Pustiti kremu da se malo prohladi.
Na podlogu od keksa prvo staviti kikiriki kremu, lijepo je zagladiti, zaliti s par žlica čokoladne glazure i razliti po cijeloj torti tako da se napravi tanka korica. Na još mekanu čokoladu posuti 50 g sjeckanog kikirikija. Staviti u frižider na 10 minuta da se glazura stisne.
Na glazuru i komadiće kikirikija staviti čokoladnu kremu (jedan dio odvojiti za dekoraciju). Ako je krema malo mekša , bez brige, stisnut će se kad se ohladi. Ohlađenu tortu zaliti preostalom glazurom i brzo posuti preostalim kikirikijem jer će se čokolada jako brzo ohladiti i stisnuti. Pažljivo odvojiti od ruba i izvaditi iz kalupa.Dekorisati po želji.
Sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar