subota, 3. ožujka 2018.

Brza verzija bez pečenja :Čokoladna kiki-riki torta !


Za sve ljubitelje čokolade i kikirikija jedna brža verzija torte bez pečenja kora .

 Potrebno

 Za podlogu za kalup promjera 24 cm:

 200 g kakao čajnih kolutića
 100 g maslaca ili margarina

Za kiriki  kremu:


300 ml vrhnja za šlag
 300 g maslaca od kikirikija
 100 g usitnjenog kikirikija

Za čokoladnu kremu:

 200 g čokolade sa većim udjelom kakaa

 400 ml slatkog vrhnja

I još :

 200 g čokolade za glazuru
 100 g krupno sjeckanog kikirikija


Priprema:
Za podlogu :
Kekse samljeti i pomiješati s maslacem sobne temperature te utisnuti u dno kalupa i poravnati.
Za čokoladnu kremu :
Čokoladu i slatko vrhnje otopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Po potrebi staviti u hladnjak. Kada bude skroz hladna, kremu izmiksati do čvrstoće šlaga.
Za kikiriki kremu :
U međuvremenu maslac od kikirikija, slatko vrhnje i vrhnje za kuhanje otopiti na pari i miješati dok se ne sjedini. Voditi računa da se masnoća ne počne odvajati od smjese. Nakon što su se vrhnje i kikiriki sjedinili, dodati usitnjeni kikiriki. Pustiti kremu da se malo prohladi.

Na podlogu od keksa prvo staviti kikiriki kremu, lijepo  je zagladiti, zaliti s par žlica čokoladne glazure i razliti po cijeloj torti tako da se napravi tanka korica. Na još mekanu čokoladu posuti 50 g sjeckanog kikirikija. Staviti u frižider na 10 minuta da se glazura stisne.
Na glazuru i komadiće kikirikija staviti čokoladnu kremu (jedan dio odvojiti za dekoraciju). Ako je krema malo mekša , bez brige, stisnut će se kad se ohladi. Ohlađenu tortu zaliti preostalom glazurom i brzo posuti preostalim kikirikijem jer će se čokolada jako brzo ohladiti i stisnuti. Pažljivo odvojiti od ruba i izvaditi iz kalupa.Dekorisati po želji.

Sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar