subota, 3. ožujka 2018.

Jednostavna za napravit :Torta sa puslicama kikirikijem i čokoladom !


Još jedna jako kremasta torta jednostavna za napravit .

Potrebno
Za koru :

2 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
5 kašika skuhane kafe
3 kašike mljevenog kikirikija
2 kašike ruma

1/2 praška za pecivo

Za fil:

1/2 l slatke pavlake
100 g mlevenog kikirikija
100 g gotovih puslica (po mogučnosti smeđe imaju najljepšu aromu )
100 g crne čokolade
50 g bele čokolade
5 kašika šećera u prahu
1 kašika ruma

I još:
piškote

Priprema
Za koru:
 Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i umutiti, da masa postane penasta. Dodati tečne sastojke: ulje, mleko, kafu i rum. Izmešati. Na kraju dodati brašno sa pecivom i kakaom, kao i mleveni kikiriki. Sve izmešati mikserom i staviti da se peče u kalup, br. 26, preko pek papira.

Za fil: 
Umutiti čvrsto slatku pavlaku, uz dodavanje šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krupno izrendanu crnu i belu čokoladu, mleveni kikiriki, izdrobljene puslice i rum. Kašikom sve izmešati, da se sastojci sjedine.

Koru izvaditi iz kalupa, skloniti pek papir i staviti je u kalup, br. 28. Oko kore staviti piškote, provučene kroz mlijeko,pomešano sa rumom. Preko kore izručiti fil. Poravnati. Ukrasiti po želji. Ja sam izrendala crnu i belu čokoladu i poprskala sa rastopljenom crnom čokoladom.
Ostaviti u frižideru, da prenoći. Sutradan, izvaditi tortu, skinuti obruč od kalupa i uživajte uz zaista prelijepoj kremastoj torti  
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar