Potrebno:
0,5 l tekućeg šlaga
0,5 l kiselog vrhnja
150 g šećera
150 g čokolade
10 kom suhih izdrobljenih keksa(plazma ,petit ,digestive šta imate )
malo istucanih lješnjaka, oraha, badema
Priprema:
Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksaj.
Rastopi čokoladu na pari.
U posudu ili kalup za kuglof stavi 1/3 kreme, posipaj 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu orašastog voća), te polij 1/2 čokolade.
Ponovno stavi smjesu šlaga i vrhnja, te ponovi postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
Stavi preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadi jedno 15-ak minuta da se lakše reže.To je sve uživajte .Možete poslužiti uz razne prelive (čokoladni ,voćni ,karamel...)