Potrebno:
Za dvije čaše
jedan žumanjak
šećer
ekstrakt vanilije
mlijeko
mascarpone
šalica kafe nes ili ekspreso
piškote
kakao
Priprema:
U zdjelu stavi žumanjak. U žumanjak dodaj dvije žlice šećera i par kapi ekstrakta od vanilije. Sve zajedno malo pomiješaj pjenjačom na pari da se umuti i šećer otopi skinuti . U umućenu smjesu dodaj pola pakiranja mascarpone-a. Pjenjačom nastavi mješati, te dodaj malo mlijeka kako bi smjesa postala lijepo kremasta.Skuhaj šalicu espresso kave u koju zatim dodaš dvije žlice šećera. U espresso uroni piškotu na svega dvije-tri sekunde, budući da piškote brzo upijaju. Natopljenu piškotu prepona dva dijela i u svaku čašu stavi po jednu polovicu.
Na piškotu dodaj kremu, pa u kremu dodaj ponovno piškotu natopljenu u espresso, i tako redom dok čašu u cijelosti ne ispuniš. Za kraj, kako bi sve lijepo izgledalo, po tiramisu-u posipaj malo kakaa.
jedan žumanjak
šećer
ekstrakt vanilije
mlijeko
mascarpone
šalica kafe nes ili ekspreso
piškote
kakao
Priprema:
U zdjelu stavi žumanjak. U žumanjak dodaj dvije žlice šećera i par kapi ekstrakta od vanilije. Sve zajedno malo pomiješaj pjenjačom na pari da se umuti i šećer otopi skinuti . U umućenu smjesu dodaj pola pakiranja mascarpone-a. Pjenjačom nastavi mješati, te dodaj malo mlijeka kako bi smjesa postala lijepo kremasta.Skuhaj šalicu espresso kave u koju zatim dodaš dvije žlice šećera. U espresso uroni piškotu na svega dvije-tri sekunde, budući da piškote brzo upijaju. Natopljenu piškotu prepona dva dijela i u svaku čašu stavi po jednu polovicu.
Na piškotu dodaj kremu, pa u kremu dodaj ponovno piškotu natopljenu u espresso, i tako redom dok čašu u cijelosti ne ispuniš. Za kraj, kako bi sve lijepo izgledalo, po tiramisu-u posipaj malo kakaa.
Ako volite slađe preko keksa možete dodati i po kašikicu nutele pa kremu .Dobro ohladite i uživajte u jednostavnom a prelijepom desertu .Ako imate veće društo pravite duple mjere a i za sebe da imate viška za svaki slučaj i iznenadne goste .Po želji možete dodatno ukrasiti
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar