Potrebno:
5jaja
150 g šećera
po potrebi mljeveni keksi(po mogućnosti plazma)
150 g mljevenih oraha ili lješnjaka
50 g brusnica
50 g suhih marelica
1 šaka grubo narezanih oraha
100 g žele bombona
1 list oblatne za okvir
Priprema:
Na par jaja i šećer i kuhati u gustu smjesu dodati i čokoladu . Za to vrijeme sameljemo orahe i kekse (meni treba 2-3 šake). Narežemo orahe i marelice na kockice i izrežemo oblatne za kalup. Kad je smjesa kuhana, sklonijemo je s pare, dodamo margarin, orahe, brusnice, marelice i kekse (toliko keksa da bude što tvrđa smjesa) i dobro izmiješamo sastojke kuhačom .
Pola smjese stavimo u kalup, posložimo žele bombone po smjesi i stavimo ostatak smjese. Oblikikujemo masu u trokut (dobro će doći ako imate tokutasti kalup ako imate kalup onda prvo stavite prozirnu foliju pa stanice od oblate pa istresete smjesu i pokrijete zadnjim listom oblatne i zavijete foliju i ostavite tako da se ohladi )a ako nemate na oblikovani trokut na kraju pokrijemo oblatnom, stavimo neki teret na kolač i ostavimo ga preko noći da se ohladi.Zatim ohladen kolač siječemo na željena parčad i poslužimo .
po potrebi mljeveni keksi(po mogućnosti plazma)
150 g mljevenih oraha ili lješnjaka
50 g brusnica
50 g suhih marelica
1 šaka grubo narezanih oraha
100 g žele bombona
1 list oblatne za okvir
Priprema:
Na par jaja i šećer i kuhati u gustu smjesu dodati i čokoladu . Za to vrijeme sameljemo orahe i kekse (meni treba 2-3 šake). Narežemo orahe i marelice na kockice i izrežemo oblatne za kalup. Kad je smjesa kuhana, sklonijemo je s pare, dodamo margarin, orahe, brusnice, marelice i kekse (toliko keksa da bude što tvrđa smjesa) i dobro izmiješamo sastojke kuhačom .
Pola smjese stavimo u kalup, posložimo žele bombone po smjesi i stavimo ostatak smjese. Oblikikujemo masu u trokut (dobro će doći ako imate tokutasti kalup ako imate kalup onda prvo stavite prozirnu foliju pa stanice od oblate pa istresete smjesu i pokrijete zadnjim listom oblatne i zavijete foliju i ostavite tako da se ohladi )a ako nemate na oblikovani trokut na kraju pokrijemo oblatnom, stavimo neki teret na kolač i ostavimo ga preko noći da se ohladi.Zatim ohladen kolač siječemo na željena parčad i poslužimo .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar