petak, 19. siječnja 2018.

Kremasto savršenstvo za sve ljubitelje vanilije :Princess Vanila !



Potrebno
Za kore:

 5 kom bjelanjaka
 1  pudinga od vanilije u prahu
 1 velika žlica brašna
 5 žlica šećera
 3 žlice ulja

Za kremu:

 6,5 dl mlijeka,5 žutanjaka
 2  pudinga od vanilije
 150 g šećera u prahu
 2 vrećice vanili šećera
 100 g maslaca
 2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja
 2-3 kom banana

Za ukras:

 krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje

Priprema
Za kore:

 Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.
Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min,dok kora lagano porumeni.
Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.

Za kremu :

Od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.
Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu,te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.
Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.
Slaganje:
Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.

Na kraju tortu premazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.
Ohladiti dobro u frižideru pa sjeći na parčad i poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar