Potrebno
Za koru:
6 jaja+ 4 bjelanjka
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 prasak za pecivo
50 g mljevenih oraha ili ljesnjaka
malo kakao
Za kremu:
1 l mleka
10 kasike secera
2 pudinga vanila
4 zumanjka
3 kasike gustina
250 g margarina
200 g secera u prahu
50 gcokolade za dekoraciju
Priprema
Za koru :
6 jaja mutimo sa 6 kasike secera.Dodamo brasno i pecivo i mesamo kasikom.U drugom sudu mutimo 4 belanjka sa 4 kasike secera i dodajemo 4 kasike brasna.
Pola zute smese sipamo u tepsiju.Posipamo mlevenih oraha ramnomerno, a onda sa cedaljkom za caja posipemo sa kakaom.Malom kasikom uzimamo od bijele smjese i nanosimo jednu po jednu kasiku po celoj povrsini.
Preostalu zutu smjesu nanosimo nad bijelu.
Pecemo na 180 stepeni nekih 15 min zavisno od pećnice .
Za kremu:
Ukuhamo pudinge, umućene žumanjke i gustin sa mlekom i secerom.Kad se ohladi dodamo margarin umucen sa secerom u prahu.
Krem nanosimo na koru i dekoriramo po zelji istopljenom čokoladom.
Krem nanosimo na koru i dekoriramo po zelji istopljenom čokoladom.
Ohladimo u frižideru isiječemo na kocke i naravno poslužimo .
Uzivajte i Prijatno!