srijeda, 10. siječnja 2018.

Fino i jednostavano: Kocke bijeli oblak !



Potrebno

Za koru:


6 jaja+ 4 bjelanjka
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 prasak za pecivo
50 g mljevenih oraha ili ljesnjaka
malo kakao


Za kremu:

1 l mleka
10 kasike secera
2 pudinga vanila
4 zumanjka
3 kasike gustina
250 g margarina
200 g secera u prahu
50 gcokolade za dekoraciju


Priprema
Za koru :
6 jaja mutimo sa 6 kasike secera.Dodamo brasno i pecivo i mesamo kasikom.U drugom sudu mutimo 4 belanjka sa 4 kasike secera i dodajemo 4 kasike brasna.
Pola zute smese sipamo u tepsiju.Posipamo mlevenih oraha ramnomerno, a onda sa cedaljkom za caja posipemo sa kakaom.Malom kasikom uzimamo od bijele smjese i nanosimo jednu po jednu kasiku po celoj povrsini.
Preostalu zutu smjesu nanosimo nad bijelu.
Pecemo na 180 stepeni nekih 15 min zavisno od pećnice .

Za kremu:
 Ukuhamo pudinge, umućene žumanjke  i gustin sa mlekom i secerom.Kad se ohladi dodamo margarin umucen sa secerom u prahu.
Krem nanosimo na koru i dekoriramo po zelji istopljenom čokoladom.
Ohladimo u frižideru isiječemo na kocke  i naravno poslužimo .
Uzivajte i Prijatno!

utorak, 9. siječnja 2018.

Super ideja da iskoristite stari hljeb :Kolač od hljeba!



Potrebno:
oko 300g starog  hljeba
350ml mlijeka
250ml slatke pavlake
1 jaje
6 kašika smeđeg ili običnog šećera
2 kašike kakao praha
kašičica ekstrakta vanile
narendana kora jedne pomorandže
pola kašičice cimeta
50g lješnika, oraha ili badema
puter, hljebne mrvice (prezle) i šećer za oblaganje tepsije

Priprema:

Zagrijte rernu na 180°C, uz ventilator. Premažite puterom dno i ivice kalupa prečnika 18cm (ja sam koristila šerpu) i pospite hljebnim mrvicama i šećerom. Istresite višak.
Isjeckajte hljeb na kockice i stavite u činiju u kojoj ćete sastaviti smjesu.
Stavite mlijeko i pavlaku u šerpu (ili samo mlijeko ako ne koristite pavlaku) i zagrijte do ključanja. Prelijte nasjeckan hljeb, ostavite da se malo prohladi, a zatim ga ispasirajte viljuškom.
Dok se ta smjesa hladi, u zasebnoj činiji, na kratko umutite jaje ručnom mutilicom. Dodajte šećer, prosijan nezaslađen kakao prah, vanilu, cimet i narandžinu koru. Izmiješajte.
Krupno nasjeckajte orašaste plodove – možete ih kombinovati ili koristiti samo lješnike, bademe ili orahe.
Hljebnoj kaši dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte. Kašikom prespite smjesu i poravnajte odozgo. Pospite ovlaš šećerom i pecite oko 35 minuta.
Izvadite kolač iz kalupa, pospite malo šećerom u prahu ili kakao prahom i služite na sobnoj temperaturi. Ako bude stajao duže od jednog dana kolač čuvajte u frižideru, a zatim u mikrotalasnoj podgrijavajte po parčence prije jela.
Kolač je odličan pratilac jutarnjoj kafi ili čaju, a možete ga poslužiti samog ili uz umućenu slatku pavlaku, svježe voće ili karamel sos! Ja sam se odlučila za  domaći karamel sos!

Napomene:

Prema originalnom receptu koristi se samo punomasno mlijeko i to 500ml. Dio sam zamijenila pavlakom, ali ta količina mi se učinila nedovoljnom, pa sam povećala dozu tečnosti za 100ml ukupno.

Kolač pospite šećerom u prahu, sem u slučaju da ga služite uz nešto slatko kao što je neki preliv od kuvanog voća ili karamel sos. Radi finijeg izgleda, ja sam ga posula kakao prahom, ali i to možete izostaviti ako ne volite njegov gorkast ukus.

Prijatno !

Jedan od boljih recepata za duo oblatne !



Potrebno

Za Tamnu smjesu:


2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha
1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji


Za svijetlu smjesu:

100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa
50 g margarina
par kapi arome lješnjaka


I još :


3 lista manjih oblatni


Priprema

Za tamnu smjesu
:

Jaja i šećer kuhati na pari laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.

Za svijetlu smjesu:

Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.

Zatim sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!

Jednostavno i lako za napravit :Kokos kolač bez zahtjevnih postupaka !



Potrebno:

250 gr secera
100 gr margarina
200 gr kokosa
200 gr mljevenog keksa
1 dcl mlijeka
180 gr crne cokolade
150 gr bijele cokolade
2 zlice ulja
20 gr crne cokolade (za dekoraciju)

Priprema:
Pjenasto umutiti secer sa margarinom
Dodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.
Sve dobro izmjesati i staviti u namazani kalup za engleski kolac.
Ostaviti u hladnjaku 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom u vodenoj kupelji sa 2 zlice ulja.
Ukrasiti po zelji. Ja sam napravila list od cokolade za ukras. Pravi se ovako: otopljenu cokoladu cetkicom namazati po manjem listu od ruze ili slicnom, ostaviti u hladnjak jedan sat, lagano skinuti list i staviti na kolac.
Dobro ohladen kolač sjeći na kriške i poslužiti .

Napomena da obogatite kolač možete dodati orahe ,groždzice ,brusnicu sušenu ili sta vec imate ...
Prijatno!

ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Kolač iz mog djetinstva :Brzo i ukusno Pekmez kolač !



Potrebno:

1 čaša(2dl) jogurta
1/2 čaše vode
1/2 čaše ulja
1 čaša šećera
1  vanilin šećer
1 prašak za pecivo
brašna po potrebi
4-5 kasike pekmez po želji
3 kasike secera

Priprema:

 Sipati sve tecne sastojke u neku dublju posudu pa mikserom  sve izmešati.Sipati malo
brašna ,pa prašak za pecivo.Brašno dodajete po potrebi tako da se dobije smesa malo
gušća od smese za palačinke.Onda uzeti pleh velicine 28(ja sam htela tanji kolač,vi ako
želite da je visok uzmite manji pleh) sipajte pola smjese u pleh(predhodno premazan
uljem i posut brašnom).Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 8-10 minuta.Zatim
izvaditeiz rerne i premazite pekmezom,pa posut šećerom.Onda sipajte ostatak
smjese.Pecite dok ne porumeni.
Kolač pospite vanilinim šecerom.

Ohladite pa uživajte .
Prijatno !

Čarobni jogurt kolač !



Potrebno:

900 g čvrstog jogurta
100 ml slatkog vrhnja
5 jaja
2 vanil šećera ili limun šećera
120 g šećera
po želji malo naribane korice limuna
110 g gustina – škrobnog brašna
40 g (1 vrećica) pudinga od vanilie (prah)

Priprema:
Pećnicu zagrijati na 170°C
Kalup okrugli 26cm (ako je s odvojivim stranicama, obložiti iz vana s alu folijom), jer smjese ima dosta pa da ne bi negdje procurilo.
Dno kalupa nauljiti i bogato posipati grizom ili brašnom.
Može se peći i u pravokutnom kalupu koji odgovara količini smjese.

Gustin, prah za puding i šećere promiješati.
Žumanjke dobro istući i pomiješati s jogurtom, zatim postepeno dodavati suhu mješavinu.
Vrhnje istući u čvrsti šlag i lagano umiješati u smjesu.
Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Važna napomena:
Šlag i snijeg od bjelanjaka u smjesu umiješati ručno, nikako mikserom.
Peći 55-60 minuta bez otvaranja pećnice.
Kolač dobro ohladiti, najbolje ga je raditi dan prije posluživanja.
Pozlužiti uz kuglu sladoleda, voćni preljev ili uz neko bobičasto voće.
A dovoljno ga je samo posipati šećerom u prahu i uživati.
Kolač je pri dnu malo kremastiji i mekši, prilikom serviranja ga možete okrenuti obrnuto na mekši dio bude gore
Napomena:
Umjesto praha za puding može se staviti samo gustin ili staviti 2 praha za puding pa smanjiti količinu gustina.
Ako imate mogućnost kupovine limun šećera, svakako ga koristite…divan je.
Ako stavite limun šećer ne treba korica limuna.
Uživajte i prijatno!

Šta reći prelijepa Šarena torta -ne pogrešiva kombinacija ukusa!



Potrebno:

Za Biskvit: 

12 bjelanjaca
15 zlica secera
3 zlice brasna
100gr. kokosa
100gr. mljevenih oraha
50gr. rendane cokolade

Za fill:
 1l mlijeka
12 zumanjaca
10 zlica brasna
200gr. secera
500gr.putera
100gr. cokolade za kuhanje
100gr.isprezenih i isjeckanih orasa

Priprema:

Ukljucite pecnicu na 190C.
Za biskvit 1 :
Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
Za biskvit 2:
Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
Za biskvit 3:
Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
Za fill:
Od 1 l. mlijeka oduzmite 150 ml.
12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka.
850ml. mljeka i 200 gr.secera stavite da prokuha.
U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca.
Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi.
U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
Podijelite fill na 3.dijela
1 fill: dodajte 100gr.istopljene  cokolade.
2 fill:dodajte 100gr.preprzenih i isjeckanih oraha.
3 fil :ostaje isti.


Slaganje :
Kokos biskvit-cokoladni fill
Cokoladni biskvit-orasasti fill
Obicni bikvit-obicni fill

Tortu dobro ohladite pa uživajte u fenomenalnom ukusu kokosa ,čokolade i oraha nepogrešiva kombinacija .
Prijatno!

Kremasta i fina :Kraljica čokolade !



Potrebno:

2 velikih jaja (ili 3 manja)
2 kašike šećera
1 kašika brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
300 ml vrhnja za šlag
mliječna čokolada za ukras

Priprema:

Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati. Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom). Peći desetak minuta na 170 C. Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove
Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu. Ukrasiti  struganom  čokoladom.

Napomena:

Ako želite jaču kremu možete otopiti po 200 g čokolade u dva deci vrhnja, s tim da onda kremu nećete mutiti, nego se krema ohladi par sati u frižideru da se potpuno stegne, pa se takva maže preko torte. Takođe po želji možete dodati par kapi ekstrakta vanilije u kreme.

Kovrdže od čokolade pravite tako da veliki nož uzmete objema rukama i povlačite po glatkoj strani table od čokolade. Čokolada treba da je na sobnoj temperaturi. Da vam se ukrasi ne bi topili pod prstima dok ih raspoređujete po torti poslužite se čačkalicom ili viljuškom. Da bi se raznobojni slojevi torte lijepo vidjeli tortu režite oštrim nožem koji ste nakvasili hladno vodom.

Uživajte u kraljici od čokolade 
Prijatno!

Uživajte u ovoj neverovatoj poslastici : Torta sa višnjama !


Potrebno:
600 g petit keksa
3 jaja
8,5 dl mleka
2 pudinga od vanile
100 g čokolade za kuvanje
2 tegle kompota od višanja (800 g)
1 margarin
3 kašike ulja
1 preliv za kolače
1 prašak za pecivo
3 kašike brašna
9 kašika šećera

Priprema
Za Koru:


 Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
 Posebno umutiti žumanca, 0,5 dl mleka, brašno, 3 kašike šećera i prašak za pecivo. Dodati sneg od belanaca i promešati lagano kuhačom.
U pripremljenu smesu dodati 100 g izlomljenog petit keksa i polako promešati.
Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Za Fil:

 U dublju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati 6 kašika šećera i kuvati dok ne proključa.
 Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od vanile i sipati u ključalo mleko.  Kuvati na
umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodati margarin i umutiti mikserom.
 Dobijenu smesu podeliti na 3 dela: u prvi dodati oceđene višnje iz 1 tegle kompota i promešati. 

U drugi deo dodati 150 g izlomljenog petit keksa. 
Treći deo ostaviti žut.

Slaganje :

  Pečenu koru premazati filom od višanja, prekriti je slojem   petit keksa natopljenog   sokom   od višanja.
 Preko keksa preliti polovinu čokolade otopljene sa malo ulja, a zatim naneti fil od keksa.   Prekriti natopljenim petit keksom i preliti preostalom otopljenom čokoladom.
 Na kraju premazati filom od pudinga i ravnomerno rasporediti preostale oceđene višnje.
 Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa  vrećice i preliti višnje.
 Tortu ostaviti da dobro ohladi pa služiti .
 Prijatno!

Kremasto savršenstvo :Instant Torta !



Potrebno
Za kore:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih badema
3 kašičice nes kafe
6 kašika mekog brašna
3 dl pripremljene nes kafe

Za fil:
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
6,5 dl mleka
2 kašike nes kafe
250 g putera
250 g šećera u prahu
2 dl slatke pavlake

Priprema

Za Kore:

 Umutiti 2 belanceta sa 1/2 kašike šećera u čvrst sneg.
 Posebno umutiti 2 žumanceta sa 1,5 kašikom šećera.
 Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa dodati 2 kašike mlevenih badema, kašičicu nes kafe i 2 kašike brašna te polako promešati.
 Okrugli kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 10 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
 Pečene kore poprskati pripremljenom nes kafom.

Za Fil:
 U šerpu sipati mleko, dodati nes kafu i razmutiti da ne ostanu grudvice. Izdvojiti 1,5 dl a preostalu mešavinu ostaviti da se kuva dok ne proključa.
 U izdvojenom mleku sa rastopljenom nes kafom razmutiti 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake. Smesu dodati u ključalo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
 Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, dodati u ohlađeni puding i umutiti mikserom. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i promešati varjačom.

Slaganje :

Od dobijenog fila izdvojiti 1/3 i ostaviti sa strane za premazivanje torte. Preostali fil podeliti na dva dela.
 U kalup za tortu staviti prvu koru i premazati je 1/2 fila. Prekriti drugom korom pa naneti preostali fil i završiti trećom korom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
 Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalim filom. Dekorisati po želji.(šlagom ,istopljenom čokoladom ,čokoladnim dražejima...)

Ohlađenu tortu sjeći na parčad i poslužiti.
Prijatno!

Na malo dugačiji način :Mađarica plus !



Za koru :
400 g glatkog brašna
200 g maslaca
4 žumanca
100 g šećera u prahu
180 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
od 1/2 limuna ribana korica

Za premazati koru :
4  bjelanca
150 g šećera
250 g sjeckanih oraha
2 kašike glatkog brašna

Za fil:
7 dl mlijeka
150 g šećera
7 punih kašika gustina i brašna (pola-pola)
150 g putera
aroma po želji limunov sok, vanilija, rum, burbon vanilin šećer

Priprema
Za koru :

Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti da se odmori oko 30 min.
Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, istanjiti oko 25×30 cm i prenijeti na papir za pečenje.
Za premazati koru :
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti sa se istopi, pomiješati orahe i brašno pa umiješati u bjelanca, polako miješajući kašikom. Podijeliti na 3 jednaka dijela
Razvaljanu koru premazati smjesom od bjelanaca i oraha. Na isti način pripremiti i druge dvije kore. Peku se na 180 C 10-12 min ili po potrebi.
Za fil :

U 2 dl. mlijeka razmutiti gustin i brašno. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuha pa sipati  smjesu od brašna i gustina i miješati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati.
Umutiti puter pa sjediniti sa ohlađenom kremom dodati aromu po želji .
Fil podijeliti na 2 dijela, filovati dvije kore a treću staviti zadnju, pokriti pek papirom i pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da se dobro ohladi, Kao i svaka mađarica najbolja je kad odstoji dan-dva.
Sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!

Neodoljivi kremasti kolač sa malinama i vanilijom !



Potrebno

Za kore:
160 g badema
100 g šećera u prahu
30 g višenamenskog brašna
6 belanaca
100 g šećera
2 kašičice ružine vodice

Za žele od malina :
2 kašike želatina u prahu
¼ šolje hladne vode
4 šolje zamrznutih malina
½ šolje šećera

Za bavarsku kremu od vanile :
8 žumanaca
100 g šećera
500 ml mleka
1 štapić vanile
2 kašike žalatina u prahu natopljenih u ¼ šolje vode
500 ml punomasne slatke pavlake

Za glazuru od limuna 
60 ml limunovog soka
2 kašike vode
2 kašike šećera

Priprema :

Kašičica želatina namočena u dve kašičice vode
Prvo krenite sa pripremom kora. Uključite rernu da se greje na 175C.
Bademe sitno sameljite u blenderu zajedno sa šećerom u prahu, dodajte prosejano brašno pa ostavite sa strane. U posudu uspite belanca pa ih mutite mikserom dok ne počnu da se pene, zatim postepeno dodavajte šećer i mutite dok ne postanu čvrsta. U belanca lagano, spatulom umešajte mešavinu badema i brašna, a tokom mešanja uspite i ružinu vodicu. Dva velika četvrtasta pleha, obložite masnim papirom pa smesu za kore ravnomerno rasporedite u tepsije i pecite 12-15 minuta. Kad su pečene, kore lagano odlepite od masnog papira i ostavite ih sa strane.

Za želatin od malina 
ista ona dva pleha u kojima ste pekli kore obložite masnim papirom i krenite na pripremu.
Želatin uspite u vodu i ostavite da se upije. U većoj šerpi, na srednje jakoj vatri kuvajte maline i šećer i kuvajte dok se maline u potpunosti ne otope, a nakon toga ih štapnim mikserom ispasirajte u pire za vreme kuvanja. Nakon što se sav šećer otopio, sklonite maline sa šporeta i umešajte želatin pa mešajte dok se u potpunosti ne otopi. Smesu podelite u dva dela i sipajte je u pripremljene plehove. Ostavite da se želatin ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider.

Za Bavarsku kremu
Žumanca mutite zajedno sa šećerom dok ne postanu penasta i posvetle. U međuvremenu u šerpicu uspite mleko, dodajte semenke vanile i stavite na šporet da zakuva. Malu količinu mleka lagano sipajte preko žumanaca, stalno mešajući, a zatim je uspite u šerpu sa ostatkom mleka i vratite na šporet da kuva na laganoj temperaturi dok se ne zgusne. Stalno mešajte žicom za mućenje. Na samom kraju izvadite mahunu vanile i dodajte omekšali želatin pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite kremu da se ohladi na sobnu temperaturu pa je pomešajte sa čvrsto tučenom pavlakom i odmah upotrebite.

Za Glazuru od limuna
 U manju posudu uspite limunov sok, vodu i šećer pa zagrejavajte na šporetu dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i dodajte omekšali želatin i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Da biste složili kolač pripremite četvrtasti kalup dimenzija 20×20 ili 22×22 centimetara i obložite ga plastičnom folijom tako da najmanje pet centimetara folije viri izvan kalupa.

Jednu koru od badema izrežite na dimenzije kalupa i stavite na dno. Isto učinite i sa želeom od maline pa stavite preko prve kore, a žele premažite sa malo manje od polovine bavarske kreme.

Preko bavarske kreme stavite ponovo koru, zatim žele, pa ponovo kremu. Ostatke kore od badema poslažite preko bavarske kreme i dobro izravnajte, a zatim preko kore premažite ostatak kreme.

Kolač stavite na hlađenje najmanje 2-4 sata ili preko noći, a kad se kolač stisnuo prelijte ga glazurom od limuna. Čuvajte kolač u frižideru do služenja 
Prijatno!.

Lijepog izgeda a još boljeg okusa -Grandisimo Torta !


Potrebno

Za koru :

18 belanaca
18 kasika secera
24 kasike mljevenih ljesnika
3 kasike brasna
6 kasika kakaa

Za fil :

18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina
100 g seckanih lesnika
100 g topljene cokolade
2 kasicice kafe
400 ml slatke pavlake

Za glazuru:
300 ml slatke pavlake
300 g cokolade

Priprema

Za koru :


Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 15 min zavisno od pećnice

Ispeci jos 2 ovakve kore.

Za fil :


Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.

Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.

Fil podeliti na tri dela:

u 1. dodati 100g otopljene cokolade,

u 2. dodati 100g seckanog ljesnika,

u 3. dodati 2 kašičice kafe.

Umutiti 400ml slatke pavlake.


Slaganje:


Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa ljesnjakom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.

Za glazuru :

Ganache krem:

slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu.Ukrasite po želji .

Prijatno!