Potrebno
Za Tamnu smjesu:
2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha
1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji
Za svijetlu smjesu:
100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa
50 g margarina
par kapi arome lješnjaka
I još :
3 lista manjih oblatni
Priprema
Za tamnu smjesu:
Jaja i šećer kuhati na pari laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.
Za svijetlu smjesu:
Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.
Zatim sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar