utorak, 9. siječnja 2018.

Jedan od boljih recepata za duo oblatne !



Potrebno

Za Tamnu smjesu:


2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha
1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji


Za svijetlu smjesu:

100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa
50 g margarina
par kapi arome lješnjaka


I još :


3 lista manjih oblatni


Priprema

Za tamnu smjesu
:

Jaja i šećer kuhati na pari laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.

Za svijetlu smjesu:

Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.

Zatim sjeći na štanglice i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar