ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Šta reći prelijepa Šarena torta -ne pogrešiva kombinacija ukusa!



Potrebno:

Za Biskvit: 

12 bjelanjaca
15 zlica secera
3 zlice brasna
100gr. kokosa
100gr. mljevenih oraha
50gr. rendane cokolade

Za fill:
 1l mlijeka
12 zumanjaca
10 zlica brasna
200gr. secera
500gr.putera
100gr. cokolade za kuhanje
100gr.isprezenih i isjeckanih orasa

Priprema:

Ukljucite pecnicu na 190C.
Za biskvit 1 :
Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
Za biskvit 2:
Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
Za biskvit 3:
Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
Za fill:
Od 1 l. mlijeka oduzmite 150 ml.
12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka.
850ml. mljeka i 200 gr.secera stavite da prokuha.
U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca.
Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi.
U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
Podijelite fill na 3.dijela
1 fill: dodajte 100gr.istopljene  cokolade.
2 fill:dodajte 100gr.preprzenih i isjeckanih oraha.
3 fil :ostaje isti.


Slaganje :
Kokos biskvit-cokoladni fill
Cokoladni biskvit-orasasti fill
Obicni bikvit-obicni fill

Tortu dobro ohladite pa uživajte u fenomenalnom ukusu kokosa ,čokolade i oraha nepogrešiva kombinacija .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar