Potrebno:
900 g čvrstog jogurta
100 ml slatkog vrhnja
5 jaja
2 vanil šećera ili limun šećera
120 g šećera
po želji malo naribane korice limuna
110 g gustina – škrobnog brašna
40 g (1 vrećica) pudinga od vanilie (prah)
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 170°C
Kalup okrugli 26cm (ako je s odvojivim stranicama, obložiti iz vana s alu folijom), jer smjese ima dosta pa da ne bi negdje procurilo.
Dno kalupa nauljiti i bogato posipati grizom ili brašnom.
Može se peći i u pravokutnom kalupu koji odgovara količini smjese.
Gustin, prah za puding i šećere promiješati.
Žumanjke dobro istući i pomiješati s jogurtom, zatim postepeno dodavati suhu mješavinu.
Vrhnje istući u čvrsti šlag i lagano umiješati u smjesu.
Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Važna napomena:
Šlag i snijeg od bjelanjaka u smjesu umiješati ručno, nikako mikserom.
Peći 55-60 minuta bez otvaranja pećnice.
Kolač dobro ohladiti, najbolje ga je raditi dan prije posluživanja.
Pozlužiti uz kuglu sladoleda, voćni preljev ili uz neko bobičasto voće.
A dovoljno ga je samo posipati šećerom u prahu i uživati.
Kolač je pri dnu malo kremastiji i mekši, prilikom serviranja ga možete okrenuti obrnuto na mekši dio bude gore
Napomena:
Umjesto praha za puding može se staviti samo gustin ili staviti 2 praha za puding pa smanjiti količinu gustina.
Ako imate mogućnost kupovine limun šećera, svakako ga koristite…divan je.
Ako stavite limun šećer ne treba korica limuna.
Uživajte i prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar