ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Uživajte u ovoj neverovatoj poslastici : Torta sa višnjama !


Potrebno:
600 g petit keksa
3 jaja
8,5 dl mleka
2 pudinga od vanile
100 g čokolade za kuvanje
2 tegle kompota od višanja (800 g)
1 margarin
3 kašike ulja
1 preliv za kolače
1 prašak za pecivo
3 kašike brašna
9 kašika šećera

Priprema
Za Koru:


 Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
 Posebno umutiti žumanca, 0,5 dl mleka, brašno, 3 kašike šećera i prašak za pecivo. Dodati sneg od belanaca i promešati lagano kuhačom.
U pripremljenu smesu dodati 100 g izlomljenog petit keksa i polako promešati.
Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Za Fil:

 U dublju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati 6 kašika šećera i kuvati dok ne proključa.
 Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od vanile i sipati u ključalo mleko.  Kuvati na
umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodati margarin i umutiti mikserom.
 Dobijenu smesu podeliti na 3 dela: u prvi dodati oceđene višnje iz 1 tegle kompota i promešati. 

U drugi deo dodati 150 g izlomljenog petit keksa. 
Treći deo ostaviti žut.

Slaganje :

  Pečenu koru premazati filom od višanja, prekriti je slojem   petit keksa natopljenog   sokom   od višanja.
 Preko keksa preliti polovinu čokolade otopljene sa malo ulja, a zatim naneti fil od keksa.   Prekriti natopljenim petit keksom i preliti preostalom otopljenom čokoladom.
 Na kraju premazati filom od pudinga i ravnomerno rasporediti preostale oceđene višnje.
 Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa  vrećice i preliti višnje.
 Tortu ostaviti da dobro ohladi pa služiti .
 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar