Za koru :
18 belanaca
18 kasika secera
24 kasike mljevenih ljesnika
3 kasike brasna
6 kasika kakaa
Za fil :
18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina
100 g seckanih lesnika
100 g topljene cokolade
2 kasicice kafe
400 ml slatke pavlake
Za glazuru:
300 ml slatke pavlake
300 g cokolade
Priprema
Za koru :
Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 15 min zavisno od pećnice
Ispeci jos 2 ovakve kore.
Za fil :
Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.
Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.
Fil podeliti na tri dela:
u 1. dodati 100g otopljene cokolade,
u 2. dodati 100g seckanog ljesnika,
u 3. dodati 2 kašičice kafe.
Umutiti 400ml slatke pavlake.
Slaganje:
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa ljesnjakom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.
Za glazuru :
Ganache krem:
slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu.Ukrasite po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar