ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Lijepog izgeda a još boljeg okusa -Grandisimo Torta !


Potrebno

Za koru :

18 belanaca
18 kasika secera
24 kasike mljevenih ljesnika
3 kasike brasna
6 kasika kakaa

Za fil :

18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina
100 g seckanih lesnika
100 g topljene cokolade
2 kasicice kafe
400 ml slatke pavlake

Za glazuru:
300 ml slatke pavlake
300 g cokolade

Priprema

Za koru :


Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 15 min zavisno od pećnice

Ispeci jos 2 ovakve kore.

Za fil :


Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.

Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.

Fil podeliti na tri dela:

u 1. dodati 100g otopljene cokolade,

u 2. dodati 100g seckanog ljesnika,

u 3. dodati 2 kašičice kafe.

Umutiti 400ml slatke pavlake.


Slaganje:


Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa ljesnjakom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.

Za glazuru :

Ganache krem:

slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu.Ukrasite po želji .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar