Potrebno:
300 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
300 g mljevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bijele čokolade
3 kašike ulja
malo tamne istoplene čokolade za dodatne ukrase šare .
Priprema:
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuhajte još 3-4 min. Dodajte margarin i miješajte da se rastopi. Zatim dodajte mljeveni keks i kokos i sve dobro umiješajte,
Smjesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Kalup otprilike 45×30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.Od polovine ove smjese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne išarajte sa tamnom istopljenom čokoladom i isecite na štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo vode.
Uživajte u ovoj jednostavnoj i brzoj poslastici .
Prijatno!