petak, 8. prosinca 2017.

Fine i ukusne :Mikado kockice !


Potrebno
Za Koru:

 5 belanaca
 5 kasika secera
 3 zumanca
 1 ravna kasika brasna
 1 kasicica kakaa
 9 kasika mlevenih oraha
Za Fil:
 6 kasika skuvane kafe
2 kasike secera
 2 žumanca
 1 kasika brasna
 1 vanilin secer
 150 g maslaca
 1 stangla cokolade ( 20 g)
Za Fondan:
 125 g secera u prahu
 5-6 kasicica vruce vode
 1/4 kasicice nes kafe
 1 kasicica limunovog soka
 1 kasicica ulja
Priprema 
Za koru:
Umutiti penu od 5 belanaca, dodati postepeno secer, zumanca, i ostale sastojke. Smesu sipati u veliki pleh 30×40 cm oblozen masnim papirom.
Ispeci koru u prethodno zagrejanoj pecnici, na 200 C oko 15-20 minuta.
Ohladjenu koru iseci na tri trake.
Za fil :
Izmesati 6 kasika ohladjene jake crne kafe sa zumancima, secerom i brasnom.
Skuvati krem, ako je pregusto dodati jos malo skuvane kafe.
Ohladjeni krem izmesati sa rastopljenom cokoladom i maslacem.
Po zelji zasladiti sa jos malo secera u prahu.
Pripremljenim kremom filovati kore, fil rasporediti na dve kore, trecu ne treba premazivati kremom.
Kad se fondan stegne ( ali ne sasvim), iseci na kocke i dekorisati istopljenom cokoladom.,
Za Fondan – umutiti secer u prahu sa vrucom vodom ( postepeno dodavati vodu u kojoj smo rastvorili malo nes kafe), i na kraju dodati po kasicicu limunovog soka i ulja.
Fondan mutiti dok masa ne postane ujednacena i glatka.
Preko trece kore preliti pripremljeni fondan sa nes kafom.
Napomena:
Kolac sa fondan glazurom treba seci nozem koji smo na kratko potopili u vrucu vodu, i to je najbolje uciniti pre nego sto se fondan sasvim stegne, da ne bi pucao.
Gotove kockice staviti u papirnate korpice.
Uzivajte i prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar