petak, 8. prosinca 2017.

Brzo i jako ukusno :Tobleronee!


Potrebno
Za ovu brzu poslasticu :
 150 gr margarina ili maslaca
 200 gr čokolade
 2 kašike meda
 200 gr šećera
 1 dl koka kole
 75 gr krupno mljevenih lješnika
 75 gr krupno mljevenih badema
 200 gr mljevenog keksa
Za Glazuru:
100 gr čokolade bijele ili tamne po želji 
 3 kašike ulja  
Priprema:
Lagano zagrijavati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mješajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.U masu dodati lješnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti kalup u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što prije stegne.
Za glazuru na pari istopite ulje i čokoladu .
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač sjecite na tanke trokutiće .
Od dobijene mase dobićete dva kalupa   ovog kolača.
Moj pleh je dužine 35 cm.
Uživajte i prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar