Neizostavni mirisni kolačići na svakom božićnom stolu .
Potrebno:
Priprema :
Bjelanjke uz prstohvat soli izmiksajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa nastavite miskati dok ne potrošite sav šećer.
Dvije žlice smjese od bjelanjaka odvojite za dekoraciju zvjezdica i ostavite sa strane.
U smjesu od bjelanjaka i šećera malo po malo dodajte mljevene lješnjake i bademe, cimet te brašno. Kuhačom sve lagano izmiješajte pa rukama formirajte kuglu.
Pripremljeno, ljepljivo tijesto stavite na radnu površinu koju ste posipali šećerom u prahu. Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 do 1 cm pa kalupima izrezujte zvjezdice i slažite ih u lim za pečenje prekriven masnim papirom.
Na svaku zvjezdicu stavite malo smjese od bjelanjaka koju ste sačuvali i razmažite ju u obliku zvjezdice – pomozite si prstima!
Zvjezdice sušite 10 -12 minuta na temperaturi od 140 °C.
Osušene zvjezdice spremite u neku veču kutiju da omeksaju i bilo bi ih najbolje tri dana prije konzumiranja .
Uživajte uz ne izostavne božićne zvjezdice .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar