Potrbno
Za koru :
7 jaja,
10 kašika brašna,
2 kašike kakaoa,
1 prašak za pecivo,
9 kašika šećera.
Za kremu:
12 kašika šećera,
1 litar mleka,
200 g putera,
3 kesice vanilin šećera,
9 kašika gustina,
Za glazuru :
100 gr tamne čokolade
3 kašike ulja
Za ukrašavanje:
1 kašika kakaa
malo krupno strugane čokolade ako želite
Priprema
Za koru :
Mikserom mutimo jaja i 9 kašika šećera. Kada se šećer rastopi,
dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, uz neprekidno mešanje. Testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, uz neprekidno mešanje. Testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
Za kremu:
U šerpu na šporetu sipamo skoro celo mleko, dodamo 12 kašika šećera i vanilin šećer. Gustin rastopimo u preostalom mleku i dodamo u uzavrelo mleko na šporetu, neprekidno mešajući. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta.Ohlađeni krem mutimo mikserom i dodamo puter. Mutimo dok se sastojci ne sjedine.
Za glazuru :Na pari istopimo čokoladu sa uljem pa prohladenu prelijemo preko kolača
Slaganje :
Pečenu koru sečemo na dva jednaka dela. Na prvi deo nanesemo fil i stavimo drugu koru . Isečemo kolač na parčiće. Preostalim filom punimo špric, ukrasimo svaki kolač ,zatim prelijemo glazurom svaku kocku i pospemo kakaom ako želite možete staviti po vrhu i krupno struganu čokoladu al nije obavezno .
Kolač ostavimo u frižider da se ohladi bar 2-3 sata zatim poslužimo .
Uživajte prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar