Potrebno
Za Koru2x:
3 žumanca
4 bjelanca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
jedna kašika kakao praha
dvije kašike ulja
pola kesice praška za pecivo
4 bjelanca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
jedna kašika kakao praha
dvije kašike ulja
pola kesice praška za pecivo
Fil:
1 l mlijeka
180 grama šećera
2 pudinga od čokolade
3 kašike brašna
2 žumanca
jedan vanilin šećer
150 grama čokolade mliječna kuvertura
250 grama putera
180 grama šećera
2 pudinga od čokolade
3 kašike brašna
2 žumanca
jedan vanilin šećer
150 grama čokolade mliječna kuvertura
250 grama putera
Za dekoraciju :Po želji šlag ili glazura od čokolade
I još:
oko kilogram banana.
Priprema:
Kora: Prije svega da napomenemo da su gore navedeni sastojci za jednu koru – vama su potrebne dvije. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg.
Žumanca i šećer pjenasto umutiti, dodati brašno, kakao, ulje i prašak za pecivo, dobro izmiješati pa u tu smjesu umiješati snijeg od bjelanaca.
Tepsiju dimenzija 20×30 cm blago nauljiti i posuti brašnom, sipati smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 12 do 15 minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne). Ako imate dovoljno velik pleh za pečenje možete odjednom umutiti sve sastojke po postupku kako je navedeno za jednu koru, peći odjednom i presjeći koru na pola.
Za Fil: Puding, brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutiti sa malo mlijeka i skuvati u ostatku mlijeka. Pred kraj kuvanja dodati kockice čokolade, kada se istopi skloniti sa vatre, dodati komadiće maslaca i dobro izmiksati.
Čim se fil prohladi, filovati kolač ovim redoslijedom: donju koru malo namočiti sa 3-4 kašike mlijka, premazati je sa 5 kašika fila i staviti preko drugu koru koju takođe namočimo mlijekom.
Banane sjeći po polovini, donju ravnu stranu redati preko kore i preko banana rasporediti ostatak fila. Kolač dobro ohladiti, staviti šlag ili glazuru od čokolade.
Ohlađen kolač isjeći na kocke i posužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar