subota, 9. prosinca 2017.

Fine nepečene štanglice !


Potrebno :
3 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ekstrakta vanile

Za fil :
3 belanceta
3 kašike šećera
3 kašike šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Za Ukrašavanje:
čokoladne mrvice
Priprema:
U dubljoj posudi umutiti na pari žumanca kad ste dobili lijepu kremastu smjesu dodajte  šećer  u prahu  umućen  omekšalim margarinom.
 Mlevene orahe i keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
 Sjediniti smesu od žumanaca sa smesom od keksa, dodati ekstrakt vanile i dobro izmešati.
Dobijenu masu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu izrendanu na sitno rende.
 Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač te na nju presuti smesu sa čokoladom i oblikovati donju koru. Ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon toga preko donje kore naneti drugi deo svetlijeg fila i poravnati ga sa donjom korom. Opet staviti u frižider da se stegne.
Za  fil za premazivanje kolača. Umutiti belanca  na pari u čvrstu smjesu , a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera uz neprestano mućenje.  u prohladenu smjesu  dodati umutiti slatku pavlaku sa 3 kašikešećera u prahu. Sjediniti šam od belanaca i šlag od slatke pavlake pa polako promešati. Dobijenu smesu premazati preko kolača i posuti čokoladnim mrvicama. 
Ostaviti u frižideru da se stegne, a potom iseći na šnite željene veličine i poslužiti .
Prijatno!
Napomena  u orginalnom receptu nemorate mutiti jaja na pari a ja pošto nevolim živa jaja nikako ja sam ih umutila na pari a vi kako hoćete .

Nema komentara:

Objavi komentar