Potrebno
Za tijesto:
800g brašna,
200ml piva,
400ml ulja,
1 prašak za pecivo
800g brašna,
200ml piva,
400ml ulja,
1 prašak za pecivo
Za premazivanje tijesta:
120g džema
Za sirup:
400ml vode,
200g šećera,
1 kašičica rendane kore limuna,
Za valjanje kiflica:
100g mlevenih oraha (kokosovo brašno ili čokolada)
Priprema:
U šerpu sipati 200g šećera, dodati 400ml vode i 1 kesicu rendane kore limuna i uključiti na srednju jačinu da provri. Kada provri, ostaviti da vri 8 minuta a zatim skloniti sa ringle. U posudu sipati 400ml ulja, 200ml piva i dodati postepeno 800g brašna. U brašno staviti jednu kesicu praška za pecivo i mijesiti tijesto dok se sve lijepo ne sjedini (oko 5 minuta). Podijeliti tijesto na 5 jednakih delova.
Staviti brašno na podlogu. Uzeti deo tijesta i oblikovati ga u jufkicu i razviti tijesto u krug. Testo treba da ima debljinu oko pola centimetra kada se potpuno razvije.
U šerpu sipati 200g šećera, dodati 400ml vode i 1 kesicu rendane kore limuna i uključiti na srednju jačinu da provri. Kada provri, ostaviti da vri 8 minuta a zatim skloniti sa ringle. U posudu sipati 400ml ulja, 200ml piva i dodati postepeno 800g brašna. U brašno staviti jednu kesicu praška za pecivo i mijesiti tijesto dok se sve lijepo ne sjedini (oko 5 minuta). Podijeliti tijesto na 5 jednakih delova.
Staviti brašno na podlogu. Uzeti deo tijesta i oblikovati ga u jufkicu i razviti tijesto u krug. Testo treba da ima debljinu oko pola centimetra kada se potpuno razvije.
Zatim iseći tijesto na 8 jednakih delova. Na svaki deo staviti malo džema i uviti kiflice. Krajnji deo kiflice treba da bude na dnu u plehu da se kiflica ne bi otvorila dok se peče. Kiflice staviti u rernu da se peku na 200 stepeni 25 minuta.
Vruće kiflice natopiti sirupom pa ih uvaljati u orahe. Umesto oraha kiflice se mogu valjati u kokosovo brašno ili se mogu preliti rastopljenom posnom čokoladom .
Vruće kiflice natopiti sirupom pa ih uvaljati u orahe. Umesto oraha kiflice se mogu valjati u kokosovo brašno ili se mogu preliti rastopljenom posnom čokoladom .
Kiflice ohladiti pa poslužiti .
Uživajte i prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar