Potrebno
Za ovu brzu poslasticu :
150 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
2 kašike meda
200 gr šećera
1 dl koka kole
75 gr krupno mljevenih lješnika
75 gr krupno mljevenih badema
200 gr mljevenog keksa
200 gr čokolade
2 kašike meda
200 gr šećera
1 dl koka kole
75 gr krupno mljevenih lješnika
75 gr krupno mljevenih badema
200 gr mljevenog keksa
Za Glazuru:
100 gr čokolade bijele ili tamne po želji
3 kašike ulja
3 kašike ulja
Priprema:
Lagano zagrijavati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mješajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.U masu dodati lješnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti kalup u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što prije stegne.
Za glazuru na pari istopite ulje i čokoladu .
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač sjecite na tanke trokutiće .
Od dobijene mase dobićete dva kalupa ovog kolača.
Moj pleh je dužine 35 cm.
Uživajte i prijatno!