četvrtak, 7. prosinca 2017.

Čokoladna srca !


Potrebno:
(mjera je čaša/šolja  od 2 dl)
  1,5 čaša brašna
  1 čaša šećera
  1,5 čaša mlijeka
  3 žlice ulja
  5 žlica pekmeza od marelice
  1 žlica sode bikarbone
  1 žlica dodataka za medenjake 
Za premaz:
 5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru:
 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
Priprema:
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela.
Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom.
Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite.
Uživajte u ukusnom zalogaju .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar