Potrebno:
šolja ili casa od 250 ml
Za sirup/agdu
1 solja secera
1 solja vode
malo limunovog soka
Za koru
4 jaja
1 solja secera
1 solja griza
1 solja maka
1 solja ulja
1 vanilin secer, malo soli
Za kremu/ premaz
250 g kremastog sira( abc namaz, skuta, Philadelphia)
200g kiselog vrhnja ili milerama
200 ml tucenog slaga
Priprema
- Prvo skuhamo sirup/agdu u serpici od vode, secera, malo limunovog soka. Neka provri 2-3 minute.Zatim skinemo sa ringle i ostavimo da se ohladi.
- Za koru:
- Prvo umutimo jaja sa secerom u pjenastu masu. Dodamo malo soli i vanilin secer.
- Zatim u smjesu dodamo solju griza i solju maka. Promijesamo i na kraju uspemo solju ulja. Sve dobro umutimo mikserom.
- Pripremimo kalup i oblozimo pek papirom. Kod mene kalup omjera 26 cm. Mozete koristiti i svaku drugu manju tepsiju ili manju kockastu pa sjecete kolac na kocke.
- Kolac pecemo u zagrijanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta. Kada je kolac gotov izvadimo ga iz rerne, izbockamo cackalicom po njemu rupice i zalijemo sirupom odozgo.Znaci topao kolac a hladna agda/ sirup.
- Dok se kolac hladi
- Izmiksamo slag, zatim pomijesamo sir i mileram i u vise navrata polako umijesamo slag u kremu od sira.
- Na ohlađen kolac nanosimo kremu od sira i slaga. Ostavimo kolac u frizider da se ohladi i krema stegne
- .Ohladjen kolac sijecemo po želji pa poslužimo .
- Prijatno !