subota, 25. studenoga 2017.

Veoma ukusan ručak :Dalmatinska Pašticada !


Potrebno:
 1 kg junećih šnicli
 1 luk
 1 mrkva
 1 deblji komad pancete
 3 čehna bijelog luka
 1 kašika koncentrata od rajčice
 1 dcl crnog vina
 1 dcl vode 
 začini sol, biber, Vegeta, peršun, crvena paprika

Za njoke :
 600 g krumpira
 300 g brašna
 1 kašika masti ili maslaca
 1 jaje
 1 žumanjak
 30 g parmezana
 sol

Priprema :
Šnicle čekićem za meso istucite zajedno sa bijelim lukom, pa posolite i pobiberite. Samo s jedne strane ih uvaljajte u brašno i pržite stranu koju ste uvaljali u brašno. Odvojeno  Luk dinstajte na malo ulja, zatim dodajte pancetu isjeckanu na sitnije komade, mrkvu, koncentrat rajčice i ostale začine. Zatim dodajte šnicle, podlijte sve zajedno vinom i vodom da prekrije meso, te dinstajte dok šnicli ne omekšaju. 
Za njoke 
Skuhajte krumpir u ljusci, vruće ih ogulite i smiksajte. Zatim dodajte jaja, mast, parmezan i sol, te na kraju brašno. Oblikujte smjesu u kobasicu i sjeckajte njoke,ukrasite ig ako želite vilicom okrenutom naopako  te u vrelu vodu dodajte sol i malo ulja. Njoke prije ubacivanja u vodu pritisnite prstom da se stvori rupica i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. 
Uživajte u zasta dobrom zalogaju .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar