Potrebno:
1 kg junećih šnicli
1 luk
1 luk
1 mrkva
1 deblji komad pancete
3 čehna bijelog luka
1 kašika koncentrata od rajčice
1 dcl crnog vina
1 deblji komad pancete
3 čehna bijelog luka
1 kašika koncentrata od rajčice
1 dcl crnog vina
1 dcl vode
začini sol, biber, Vegeta, peršun, crvena paprika
Za njoke :
600 g krumpira
300 g brašna
1 kašika masti ili maslaca
1 jaje
1 žumanjak
30 g parmezana
sol
600 g krumpira
300 g brašna
1 kašika masti ili maslaca
1 jaje
1 žumanjak
30 g parmezana
sol
Priprema :
Šnicle čekićem za meso istucite zajedno sa bijelim lukom, pa posolite i pobiberite. Samo s jedne strane ih uvaljajte u brašno i pržite stranu koju ste uvaljali u brašno. Odvojeno Luk dinstajte na malo ulja, zatim dodajte pancetu isjeckanu na sitnije komade, mrkvu, koncentrat rajčice i ostale začine. Zatim dodajte šnicle, podlijte sve zajedno vinom i vodom da prekrije meso, te dinstajte dok šnicli ne omekšaju.
Za njoke
Skuhajte krumpir u ljusci, vruće ih ogulite i smiksajte. Zatim dodajte jaja, mast, parmezan i sol, te na kraju brašno. Oblikujte smjesu u kobasicu i sjeckajte njoke,ukrasite ig ako želite vilicom okrenutom naopako te u vrelu vodu dodajte sol i malo ulja. Njoke prije ubacivanja u vodu pritisnite prstom da se stvori rupica i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.
Uživajte u zasta dobrom zalogaju .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar