subota, 25. studenoga 2017.

Prhki jastučići od oraha i đema !


Potrebno 
Za tijesto sa orasima :
150g. maslaca,margarina ili domaće masti
3  žumanjka
50g. šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećer
100g. mljevenih oraha
sok i korica od pola limuna
280-300 g glatkog brašna + za radnu površinu

Za Punjenje:
džem,marmelada po ukusu
šećer u prahu i vanilin šećer za ukrašavanje

Priprema
Za tijesto :
U posudi dobro umutite masnoću(maslac,margarin ili mast)neka bude sobne tdmperature.dodajte jaja(žutanjke)mljevene orahe,šećer,vanilin šećer,koricu i sok od limuna,sve sastojke,lagano zamijesite dodavanjem brašna.
Kompaktno izmiješano tijesto,razvucite na prst debljine(1/2cm. otprilike).vadite manjom čašicom,ili modlicom(ja sam u oblik-jastučića).složite na lim za pečenje,ostavljajući prostor,jer iako nema praška za pecivo,a niti što slično,za dizanje tijesta,narastu,(jer čini mi se da “posao dizanja” uspješno odrade sok od limuna i žumanjci).
Pecite na suhom limu,na 180 stupnjeva,-15-ak. minuta.vodeći računa da ostanu što svjetliji.
pečene,još malo ostavite da se prohlade.
Spajajte po dva,džemom,marmeladom po vašem ukusu i svaki spojeni keksić uvaljajte u prah-šećer zamirisan s jednom vrećicom vanilin-burbon šećera.Možete odmah poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar